Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

SAVJET MINISTARA BIH USVOJIO JE INFORMACIJU O AKTIVNOSTIMA U VEZI SA PREVOĐENJEM ODGOVORA NA PITANJA IZ UPITNIKA EVROPSKE KOMISIJE SA INICIJATIVOM ZA DOPUNU ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA

Direkcija za evropske integracije zadužena je da objavi javni poziv za iskazivanje interesa za realizaciju dijela projekta "Podrška procesu evropskih integracija BiH", koji se odnosi na prevođenje odgovora na Upitnik Evropske komisije, te da putem ugovora o djelu angažuje odgovarajući broj kandidata koji budu ispunjavali propisane uslove, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Više

ODRŽANA 110. SJEDNICA VIJEĆA MINISTARA BOSNE I HERCEGOVINE

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Ruske Federacije o naučnotehnološkoj saradnji. Sporazumom se doprinosi razvoju saradnje u nauci između naučnotehnoloških ustanova i institucija, obrazovnih visokoškolskih ustanova i drugih organizacija, kao i fizičkih osoba dviju država koje se bave naukom, a na uzajamno korisnom i izbalansiranom osnovu. Saradnja, između ostalog, podrazumijeva razmjenu naučnika i stručnjaka, uključujući i mlade istraživače, realizaciju zajedničkih naučnoistraživačkih i tehnoloških projekata

Više

KRIVIČNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Za krađu struje zatvor i novčana kazna

Neovlaštena potrošnja električne energije od sada će se tretirati kao krivično djelo, odnosno krađa električne energije, a počinioci će biti sankcionisani zatvorskom i novčanom kaznom, saopšteno je iz "Elektroprivrede Republike Srpske". U saopštenju se navodi da je za sve kupce koji neovlašteno troše električnu energiju Krivičnim zakonom Republike Srpske ("Sl. Glasnik RS", br. 64/2017), usvojenim u junu, propisana zatvorska kazana od jedne do osam godina i adekvatna novčana kazna.

Više

ZVANIČNI BERLIN: BIH ĆE MORATI MIJENJATI USTAV I IZBORNI ZAKON NA PUTU KA EU

U političkim krugovima i medijima posljednjih mjeseci dosta se spekuliše o tome da je Njemačka pokrenula novu inicijativu uređenja BiH kao građanske države, a da se zvanični Zagreb tome protivi. Iz Ministarstva inostranih poslova Njemačke za klix.ba su rekli da Njemačka zagovara transformaciju BiH u demokratsku državu s vladavinom prava.

Više

ZAKON O ŽRTVAMA RATNE TORTURE BI TREBALO DA DO KRAJA GODINE USVOJI NARODNA SKUPŠTINA REPUBLIKE SRPSKE

Na sjednici Regionalnog odbora Šamac-Modriča Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske zaključeno je da je neophodno usvajanje zakona o žrtvama ratne torture prema kojem bi bile bar djelimično obeštećene žene koje su tokom proteklog rata bile zatvorene u logorima, zatvorima i sabirnim centrima.

Više

GRADSKA UPRAVA BANJA LUKA: U TOKU IZRADA PRAVILA ZA DODЈELU SREDSTAVA PRIVREDNICIMA KOJI SU 2014. GODINE USLJED VELIKIH POPLAVA PRETRPJELI ŠTETU

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je u Banjaluci da je u toku izrada pravila po kojima će biti dodijeljena sredstava privrednim subjektima koji su 2014. godine usljed velikih poplava pretrpjeli štetu.

Više

OTVOREN NOVI PRIVREMENI GRANIČNI PRELAZ U BIH

Bogovolja, stalni granični prijelaz za pogranični saobraćaj, od prvog avgusta ima status privremenog graničnog prijelaza za međunarodni saobraćaj.

Više

Radno vrijeme:


Ponedjeljak - petak

7:30 - 15:30


Kontaktirajte nas:


BANJA LUKA

+387 51 962 988
+387 51 962 989
+387 51 962 155


BIJELJINA

+387 64 4600-912
+387 64 4600-915


SARAJEVO

+387 33 873 770
+387 33 873 771
+387 33 873 772