Zastava Srbije
Vesti slike

PARAGRAF LEX ODRŽAO SAVJETOVANJE “NAJAKTUELNIJI PROBLEMI PRIMJENE U PRAKSI ZAKONA O ZAŠTITI NA RADU”

Kompanija Paragraf Lex organizovala je, 1. decembra 2023. godine, u Sarajevu, savjetovanje na temu “Najaktuelniji problemi primjene u praksi Zakona o zaštiti na radu”.

Više
Vesti slike

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Nije prihvaćena inicijativa za ocjenjivanje ustavnosti Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske i Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine

29. novembra 2023. godine, u Banjoj Luci održana je Tri stotine i peta sjednica Ustavnog suda Republike Srpske (u daljnjem tekstu: Ustavni sud) na kojoj je ovaj Sud odlučivao, u skladu sa Ustavom i zakonom utvrđenim nadležnostima, o saglasnosti propisa i opštih akata sa Ustavom, odnosno o saglasnosti propisa i opštih akata sa zakonima Republike Srpske.

Više
Vesti slike

NARODNA SKUPŠTINA RS: 12. decembra 2023. godine Sedma redovna sjednica - Razmatranje prijedloga zakona

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je da Sedma redovna sjednica bude održana u utorak, 12. decembra 2023, sa početkom u 10 časova.

Više
Vesti slike

VLADA RS: Utvrđen Prijedlog budžeta Republike Srpske za 2024. godinu

Vlada Republike Srpske je na 47. sjednici utvrdila Prijedlog budžeta Republike Srpske za 2024. godinu čiji ukupni okvir iznosi 5.735.000.000 KM, što je za 212 miliona KM ili 4% više od okvira Rebalansa Budžeta Republike Srpske za 2023. godinu.

Više
Vesti slike

UPRAVA ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE BIH: Prihodi od indirektnih poreza 9,727 milijardi KM

Prihodi od indirektnih poreza za jedanaest mjeseci ove godine iznosili su 9,727 milijardi KM i veći su za 652 miliona KM ili 7,18 odsto u odnosu na isti period lani, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Više