Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 9. decembra 2020. godine 14. sjednica - Razmatranje prijedloga zakona

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović sazvao je 14. sjednicu Predstavničkog doma za srijedu, 9. decembar 2020. godine, sa početkom u 12 sati.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O FAKTORINGU: Zakon će omogućiti firmama prodaju postojećeg nedospjelog ili budućeg kratkoročnog potraživanja, a koje je nastalo kroz prodaju robe ili pružanje usluge

Republika Srpska uskoro će dobiti zakon o faktoringu, koji će firmama omogućiti prodaju postojećeg nedospjelog ili budućeg kratkoročnog potraživanja, a koje je nastalo kroz prodaju robe ili pružanje usluge, što bi, između ostalog, trebalo da dovede do veće likvidnosti privrednih subjekata.

Više

NACRT ZAKONA O STATUSU SAMOSTALNOG UMJETNIKA I SAMOSTALNOG STRUČNJAKA U KULTURI: Umjetnici i stručnjaci koji steknu status samostalnog umjetnika i samostalnog stručnjaka u kulturi ostvaruju pravo na uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, te zdravstveno osiguranje iz budžeta Republike Srpske

Nacrt zakona o sticanju statusa samostalnog umjetnika i samostalnog stručnjaka u kulturi, čiji je predlagač Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, biće razmatran na 13. redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, koja će biti održana 1. 12. 2020. godine.

Više

BEZ DOGOVORA O POSKUPLJENJU STRUJE ZA PRIVREDU U SRPSKOJ

Predstavnici Elektroprivrede RS, Vlade RS, Privredne komore RS i Unije udruženja poslodavaca RS, nisu postigli dogovor u vezi s najavljenim poskupljenjem električne energije za privredu.

Više

RS: Nastava u školama do kraja prvog polugodišta

"Do kraja prvog polugodišta nastava se može normalno odvijati u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj, uz poštovanje svih epidemioloških mjera", potvrdila je ovo ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić nakon sastanka sa predsjednikom Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske Draganom Gnjatićem.

Više