Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

VLADA RS: Usvojen 26. izvještaj Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija

Vlada Republike Srpske usvojila je Dvadeset i šesti izvještaj Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija koji je, u ime Republike Srpske kao potpisnice svih aneksa koji čine Dejtonski sporazum, generalnom sekretaru UN i zemljama članicama Savjeta bezbjednosti, uputio predsjednik Vlade Republike Srpske.

Više

NACRT ZAKONA O OBNOVLJIVIM IZVORIMA ENERGIJE: 1. novembra 2021. godine javna rasprava u Banjaluci

Narodna skupština Republike Srpske je na 18. redovnoj sjednici održanoj 30. septembra 2021. godine usvojila Nacrt zakona o obnovljivim izvorima energije i Zaključkom broj 02/1-021-745/21 od 30. septembra 2021. godine („Sl. glasnik RS“, br. 88/2021) zadužila Ministarstvo energetike i rudarstva da sprovede javne rasprave u roku od 30 dana.

Više

ODLUKA O VISINI TROŠKOVA UPISA U IMENIK ADVOKATA ADVOKATSKE KOMORE RS: Neustavna odredba koja propisuje da se visina troškova upisa u Imenik advokata utvrđuje u iznosu od 5.500 KM

Ustavni sud Republike Srpske je donio odluku kojom je utvrđeno da tačka I Odluke o visini troškova upisa u Imenik advokata Advokatske komore Republike Srpske nije u saglasnosti sa Ustavom Republike Srpske i Zakonom o advokaturi Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 80/2015).

Više

UREDBA O MJERAMA FINANSIJSKE POMOĆI OBRTIMA I OSTALIM SAMOSTALNIM DJELATNOSTIMA U FBIH: Ukupan iznos pomoći po jednom korisniku za obrte i ostale samostalne djelatnosti iznosi maksimalno 30.000 KM

Vlada Federacije BiH je, s ciljem ublažavanja negativnih posljedica pandemije COVID-19, donijela Uredbu o mjerama finansijske pomoći obrtima i ostalim samostalnim djelatnostima u Federaciji BiH, kojom je za ove namjene osiguran iznos od 60.000.000 KM.

Više