Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

USTAVNI SUD RS: Prihvaćen zahtjev za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa konstitutivnog bošnjačkog naroda

U Banjoj Luci održane Stotinu i trideset i druga i Stotinu i trideset i treća sjednica Vijeća za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske (u daljnjem tekstu: Vijeće).

Više

USPJEŠNA PRIMJENA ALTERNATIVNIH KRIVIČNIH SANKCIJA U USK

Alternativna krivična sankcija kojom se osuđenicima određuje društveno koristan rad umjesto zatvorske kazne uspješno je implementirana i u prošloj godini, te je na području USK primijenjena u ukupno 75 slučajeva, a u tekućoj godini u 15 navrata.

Više

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Mjere u Srpskoj produžene do 13. septembra 2021. godine

Republički štab za vanredne situacije donio je danas, na 97. sjednici, u Banjaluci, Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, kojim je zadužio sve vaspitno - obrazovne ustanove i gradske/opštinske štabove za vanredne situacije jedinica lokalnih samouprava u Republici Srpskoj, da u skladu sa epidemiološkom situacijom u Republici Srpskoj, redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture, te da ukoliko bude potrebno dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelasku na odvijanje nastave na daljinu.

Više

RAZMATRA SE UVOĐENJE PRAVILA VPT - VAKCINISAN, PREBOLOVAO, TESTIRAN U FBIH

Iako je još uvijek u fazi razmatranja, nadležni u Federaciji BiH na stolu imaju tzv. VPT pravilo. VPT je akronim za "Vakcinisan/a", "Prebolova/la" i "Testiran/na".

Više

RS: Nastava u učionicama, bez dijeljenja odjeljenja

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić čestitala je svim učenicima, roditeljima, nastavnicima, rukovodstvu škola i vannastavnom osoblju u Srpskoj početak školske 2021/22. godine, ističući da nastava počinje u školskim klupama uz trajanje časova od 45 minuta i bez dijeljenja odjeljenja.

Više