Zastava Srbije

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Mjere u Srpskoj produžene do 13. septembra 2021. godine

01.09.2021.


Republički štab za vanredne situacije donio je danas, na 97. sjednici, u Banjaluci, Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, kojim je zadužio sve vaspitno - obrazovne ustanove i gradske/opštinske štabove za vanredne situacije jedinica lokalnih samouprava u Republici Srpskoj, da u skladu sa epidemiološkom situacijom u Republici Srpskoj, redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture, te da ukoliko bude potrebno dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelasku na odvijanje nastave na daljinu.

Prijedlog za obustavljanje nastave u školama može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odjeljenja.

Ovim zaključkom, Republički štab za vanredne situacije je ostale, dosadašnje mjere, produžio do 13. septembra 2021. godine.

Republički štab za vanredne situacije danas je prihvatio Informaciju o raspodjeli 29.250 doza vakcina protiv COVID-19 proizvođača Pfizer/BioNTech, te zadužio JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu vakcina zdravstvenim ustanovama širom Republike Srpske.

Na sjednici, Republički štab za vanredne situacije donio je i Zaključak o donaciji lične zaštitne opreme javnim zdravstvenim ustanovama. Republički štab za vanredne situacije odobrava donaciju lične zaštitne opreme javnim zdravstvenim ustanovama u cilju zaštite zaposlenih i prevencije širenja, suzbijanja i otklanjanja virusa SARS-CoV-2. Za realizaciju ovog zaključka zadužuje se Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 30.08.2021.

Naslov: Redakcija