Zastava Srbije
Vesti slike

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Usvojen Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH

Na 13. sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Dom je prethodno usvojio zahtjev predlagača da se ovaj Prijedlog zakona razmatra po hitnom postupku.

Više
Vesti slike

VLADA FBIH: Cijena gasa povećana za 3,9 posto

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije saopćilo je da je do povećane cijene gasa za 3,9 posto došlo radi redovnog usaglašavanja tromjesečnih cijena koje određuje Gazprom, a ne zbog novog ugovora “Energoinvesta” i “Sarajevo – gas” Istočno Sarajevo.

Više
Vesti slike

ZAKON O DIGITALNOM POTPISU BIH: Bh. građani mogu aktivirati digitalni identitet, digitalni novčanik do kraja godine

Predstavnici Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) najavili su na konferenciji za medije u Sarajevu da je bh. garađnima omogućeno aktiviranje digitalnog identiteta putem web stranice Agencije - www.iddeea.gov.ba.

Više
Vesti slike

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O GEOLOŠKIM ISTRAŽIVANJIMA RS: Promijenjen je način rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u smislu da se ti odnosi rješavaju prije detaljnih geoloških istraživanja na terenu

U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci, u organizaciji Ministarstva energetike i rudarstva, održana završna javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o geološkim istraživanjima, a prethodno su održane u Gacku, Zvorniku i Prijedoru.

Više