Zastava Srbije

DOM NARODA PARLAMENTA FBIH: Usvojeni prijedlozi i nacrti zakona

Dom naroda usvojio je Prijedlog zakona o računovodstvu i reviziji u Federaciji Bosne i Hercegovine i Prijedlog zakona o okolišu u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Više

ZAKON I PRAVILNIK O FISKALNIM SISTEMIMA: Obveznik je, ukoliko je bilo prometa, dužan da na kraju dana pošalje dnevni izvještaj i podatke o svim izdanim fiskalnim računima, odnosno da osigura očitavanje podataka iz fiskalnog uređaja pomoću terminala i prenos očitanih podataka iz fiskalne memorije na server Porezne uprave FBiH

Porezna uprava Federacije BiH poziva porezne obveznike da vrše evidentiranje prometa putem fiskalnih uređaja, uredno i blagovremeno kreiraju dnevne izvještaje o ostvarenom prometu, vode knjige dnevnih izvještaja i da sami provjere prenosa dnevnih izvještaja na server ove uprave.

Više

ZAKON O IZMJENI I DOPUNAMA ZAKONA O PODSTICAJIMA U PRIVREDI RS: Privredni subjekt može ostvariti pravo na podsticaj i za zaposlene sa kojima je zasnovao radni odnos i poslije marta 2019. godine

Zakonom o izmjeni i dopunama Zakona o podsticajima u privredi Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 78/2020) uvedena je dodatna mogućnost da privredni subjekt može ostvariti pravo na podsticaj i za zaposlene sa kojima je zasnovao radni odnos i poslije marta 2019. godine.

Više