Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Pravilnika o načinu osnivanja i održavanja katastra nepokretnosti Republike Srpske nije u saglasnosti sa Ustavom RS i Zakonom o stvarnim pravima

31. januara 2018. godine, u Banjoj Luci je održana Dvije stotine i dvadeset i sedma sjednica Ustavnog suda Republike Srpske na kojoj je odlučivao, u skladu sa Ustavom i zakonom utvrđenim nadležnostima, o saglasnosti zakona, drugih propisa i opštih akata sa Ustavom, odnosno o saglasnosti propisa i opštih akata sa zakonima Republike Srpske.

Više

VIJEĆE MINISTARA BIH: Usvojen Program ekonomskih reformi 2018 – 2020 godinu, donijeta Odluka o uvjetima i postupku ostvarivanja prava na oslobađanje plaćanja uvoznih i izvoznih dažbina

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je Program ekonomskih reformi BiH (ERP) za 2018 – 2020 godinu, koji će do kraja januara biti upućen Europskoj komisiji.Oprema za proizvodnju oslobođena plaćanja uvoznih dažbina.

Više

NEOPHODAN NOVI ZAKON O ZAŠTITI LIČNIH PODATAKA U BIH

BiH bi do kraja godine trebalo da dobije novi zakon o zaštiti ličnih podataka kako bi išla u korak sa direktivama Evropske unije, ali još nije poznato ko će biti njegov autor.

Više