Zastava Srbije

PLANIRANJE I VRŠENJE INTERNE REVIZIJE KROZ PIFC APLIKACIJU NA OSNOVU DIGITALNOG REGISTRA RIZIKA: Paragraf Lex organizuje prvo od dva tematski povezana savjetovanja koje nosi 4 boda (EOJ) za KPE, u Banjaluci, 12. septembra 2024. godine

01.07.2024.


Savjetovanje će biti održano u Hotelu „Bosna“ u Banjaluci, Kralja Petra I Karađorđevića 97, a namjenjeno je ovlašćenim internim revizorima u javnom sektoru; FUK koordinatorima koji žele da prošire svoja znanja o sistemu internih finansijskih kontrola u javnom sektoru Republike Srpske i svim ostalim zainteresovanim licima.

Na savjetovanjima će biti akcenat na digitalizaciji interne revizije u funkciji implementacije metodoloških rješenja za sve faze procesa interne revizije.

Učesnici će se upoznati sa načinom i metodologijom procjene rizika, strateškim i godišnjim planiranjem i vršenjem interne revizije, te izvještavanjem o internoj reviziji u subjektima javnog sektora Republike Srpske. Naročita pažnja biće posvećena upotrebi digitalnog alata za obavljanje svih aktivnosti u planiranju, vršenju i izvještavanju o reviziji.

Ovo savjetovanje, kao što je rečeno, prvo je od dva, i obuhvatiće teme koje se odnose na planiranje i vršenje interne revizije kroz PIFC aplikaciju na osnovu digitalnog registra rizika. Drugi dan biće posvećen vrstama izvještaja u internoj reviziji, digitalizaciji izvještaja i novim Globalnim standardima (više detalja o drugom danu pogledajte ovdje).

Teme savjetovanja:

Digitalni registar rizika u funkciji planiranja i vršenja interne revizije

  • Smjernice za upravljanje rizicima u subjektima javnog sektora Republike Srpske kao alat za identifikovanje, procjenu i upravljanje rizicima;
  • Digitalni registar rizika i njegova upotreba za planiranje u reviziji.

Planiranje i provođenje interne revizije zasnovano na registru rizika kroz PIFC aplikaciju u subjektu javnog sektora

  • Izrada strateškog i godišnjeg plana interne revizije zasnovanog na dokumentovanim rizicima u digitalnom registru rizika u PIFC aplikaciji
  • Provođenje svih faza pojedinačnog angažmana interne revizije u PIFC aplikaciji

Predavači:

mr Sonja Toprek. načelnik Odjeljenja za regulisanje i nadzor sistema finansijskog upravljanja i kontrole u Centralnoj jedinici za harmonizaciju finansijskog upravljanja i kontrole i interne revizije Ministarstva finansija Republike Srpske, i

Ivana Ljubojević, viši stručni saradnik za pripremu programa obuke i programa certifikacije internih revizora u Centralnoj jedinici za harmonizaciju Ministarstva finansija Republike Srpske.

Napominjemo da se prisustvo ovom savjetovanju priznaje kao program kontinuirane profesionalne edukacije kod Centralne jedinice za harmonizaciju finansijskog upravljanja, kontrole i interne revizije (CJH) Ministarstva finansija Republike Srpske, i to 4 boda (EOJ) za KPE.

Detaljne informacije o savjetovanju (način prijave, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) možete saznati ovdje.

Za sve učesnike obezbijeđen je besplatan parking u okviru hotela, kao i povoljnije cijene smještaja na bazi noćenja sa doručkom.


IZVOR: Izvor: Redakcija Paragraf Lex, 30.6.2024.