Zastava Srbije

#SAVJETOVANJE


Planiranje i vršenje interne revizije kroz PIFC aplikaciju na osnovu digitalnog registra rizika


Datum i vrijeme održavanja savjetovanja:

12. septembar (četvrtak) 2024. godine
Početak savjetovanja od 10:00h

Prijavite se

Iskoristite povlaštenu cijenu za prijave do 25.08.2024.

Opis savjetovanja:

Kompanija Paragraf Lex organizuje nova savjetovanja iz oblasti interne revizije sa ciljem da na jednom mjestu okupi veći broj eminentnih predavača iz navedene oblasti, ali i željom da obezbijedi kontinuirano profesionalno usavršavanje svih učesnika.

Nakon uspješno održanоg savjetovanja, te praktične obuke na temu praktične primjene PIFC aplikacije u procesu planiranja interne revizije i polugodišnjem i godišnjem izvještavanju, te nakon održanog savjetovanja na temu digitalizacije interne revizije sa posebnim osvrtom na pojedinačni angažman interne revizije, ali i obuke o primjeni Smjernica za upravljanje rizicima, u skladu sa željama i potrebama učesnika, odlučili smo da organizujemo dva nova, tematski povezana događaja, za koje smo pažljivo odabrali sve najaktuelnije teme.

Ideja je da u dva dana obuhvatimo sve najznačajnije segmente iz oblasti interne revizije, te da učesnicima obezbijedimo adekvatan broj bodova kontinuirane profesionalne edukacije.

Na savjetovanjima će biti akcenat na digitalizaciji interne revizije u funkciji implementacije metodoloških rješenja za sve faze procesa interne revizije.

Učesnici će se upoznati sa načinom i metodologijom procjene rizika, strateškim i godišnjim planiranjem i vršenjem interne revizije, te izvještavanjem o internoj reviziji u subjektima javnog sektora Republike Srpske. Naročita pažnja biće posvećena upotrebi digitalnog alata za obavljanje svih aktivnosti u planiranju, vršenju i izvještavanju o reviziji.

Prvog dana smo se opredijelili za teme koje se odnose na planiranje i vršenje interne revizije kroz PIFC aplikaciju na osnovu digitalnog registra rizika, dok je sljedeći dan planiran za vrste izvještaja u internoj revizije, digitalizaciju izvještaja, ali i nove Globalne standarde (više detalja o danu II pogledajte na LINKU).

Pozivamo vas da aktivno uzmete učešće na našim događajima sa predavačima sa dugogodišnjim iskustvom i riješite sve nedoumice koje imate u svakodnevnom radu.

Teme savjetovanja:

Digitalni registar rizika u funkciji planiranja i vršenja interne revizije

  • Smjernice za upravljanje rizicima u subjektima javnog sektora Republike Srpske kao alat za identifikovanje, procjenu i upravljanje rizicima;
  • Digitalni registar rizika i njegova upotreba za planiranje u reviziji.

Planiranje i provođenje interne revizije zasnovano na registru rizika kroz PIFC aplikaciju u subjektu javnog sektora

  • Izrada strateškog i godišnjeg plana interne revizije zasnovanog na dokumentovanim rizicima u digitalnom registru rizika u PIFC aplikaciji
  • Provođenje svih faza pojedinačnog angažmana interne revizije u PIFC aplikaciji

Predavači:

mr Sonja Toprek
načelnik Odjeljenja za regulisanje i nadzor sistema finansijskog upravljanja i kontrole u Centralnoj jedinici za harmonizaciju finansijskog upravljanja i kontrole i interne revizije Ministarstva finansija Republike Srpske

Ivana Ljubojević
viši stručni saradnik za pripremu programa obuke i programa certifikacije internih revizora u Centralnoj jedinici za harmonizaciju Ministarstva finansija Republike Srpske

Zašto da dođete na Paragrafovo savjetovanje?

Učešće na savjetovanju će Vam omogućiti da se upoznate sa zahtjevima, funkcionalnostima i pogodnostima koje pruža softversko rješenje za internu reviziju ili obnovite i proširite svoja znanja i unaprijedite vještine korištenja PIFC aplikacije, i to u dijelu koji se tiče procjene rizika, planiranja, vršenja i izvještavanja, kao i izvješavanja prema CJH.

Napominjemo da se prisustvo ovom savjetovanju priznaje kao program kontinuirane profesionalne edukacije kod Centralne jedinice za harmonizaciju finansijskog upravljanja, kontrole i interne revizije (CJH) Ministarstva finansija Republike Srpske, i to 4 boda (EOJ) za KPE.

Kome je savjetovanje namijenjeno?

Savjetovanje je namijenjeno:

Kotizacija za stručni dio savjetovanja obuhvata:

Cjenovnik

* Na navedene iznose se obračunava PDV u iznosu od 17%

PRETPLATNIK na pravnu bazu Paragraf Lex


150KM


Povlašten iznos kotizacije za uplate do 25.08.2024.

130KM

NEPRETPLATNIK


170KM


Povlašten iznos kotizacije za uplate do 25.08.2024.

150KM


... I TO NIJE SVE... Za sve učesnike obezbijeđen je besplatan parking u okviru hotela, kao i povoljnije cijene smještaja na bazi noćenja sa doručkom.


Smještaj:

Hotel Bosna ★★★★ smješten je u renoviranoj zgradi u centru Banja Luke, na samo 100 metara od glavnog gradskog trga. U ponudi ima 2 restorana sa terasom, 2 kafea, noćni klub i nekoliko kioska i butika. Gostima je na raspolaganju besplatan bežični internet.

Sve klimatizovane sobe u hotelu Bosna sadrže TV sa kablovskim kanalima, mini-bar i sobni sef. Kupatila u smještajnim jedinicama uključuju fen za kosu i kadu ili tuš.

Za sve učesnike Paragrafovih savjetovanja obezbijeđene su povlaštene cijene smještaja na bazi noćenja i doručka u hotelu i to:

Jednokrevetna soba 105,30 KM
Dvokrevetna soba 146,60 KM


Kontakt za rezervaciju smještaja:


+387 (0) 51 215 775

info@hotelbosna.com

(prilikom kontakta sa hotelom obavezno naglasiti da se radi o učesnicima savjetovanja)

FORMULAR ZA PRIJAVU

Podaci o subjektu

Poslovno ime *
JIB *
Kontakt osoba *
Poštanski broj *
Mjesto *
Ulica i broj *
E-mail *
Telefon *
Fax

Podaci o učesniku

Ime i prezime učesnika 1: *
Funkcija učesnika 1: *
E-mail učesnika 1: *
Telefon učesnika 1: *

Ukoliko je broj učesnika koje želite da prijavite veći od 1, molimo Vas da posredstvom tastera "+ Dodaj učesnika" unesete imena i prezimena dodatnih učesnika sa njihovim podacima: ime učesnika, funkcija, e-mail adresa i telefon