Zastava Srbije

SKUPŠTINA KANTONA SARAJEVO: Usvojena odluka o privremenom finansiranju

Na hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo prihvaćen je Prijedlog odluke o privremenom finansiranju u Kantonu Sarajevo od 1. januara do 1. marta.

Više

ZAKONI O PRAZNICIMA RS I FBIH: Neradni dani povodom Nove godine 1. i 2. januar 2021. godine

U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 43/2007 i "Sl. glasnik BiH", br. 77/2016 - rješenje US BiH), Zakonom o Danu Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 113/2016 i "Sl. glasnik BiH", br. 30/2019 - odluka US BiH) i Odlukom o načinu obilježavanja i praznovanja Dana Republike Srpske neradni dani su:

Više

UREDBA O IZMJENAMA I DOPUNI UREDBE O USLOVIMA I NAČINU KORIŠTENJA VAUČERA U UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA: Rok za korištenje turističkih vaučera u RS produžen do 30. juna 2021. godine

Uredba o izmjenama i dopunama Uredbe o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima ("Sl. glasnik RS", br. 129/2020) stupila je na snagu.

Više

POJAČANE KONTROLE INSPEKTORATA RS TOKOM PRAZNIKA

Republički inspektorat najavio je da će kontrolni organi i u danima predstojećih praznika nastaviti sa pojačanim kontrolama na terenu, sa akcentom na objekte u kojima je veća frekvencija građana, kao što su ugostiteljski i trgovački objekti.

Više

PORESKA UPRAVA RS: Koristiti elektronske usluge PU

Pravovremenim i efikasnim mjerama uspjeli smo ublažiti posljedice izazvane virusom korona, te smo održali približan nivo naplate od prošle godine, a na drugim poljima poput digitalizacije napravili smo zanačajne iskorake, istakao je Goran Maričić direktor Poreske uprave Republike Srpske.

Više