Zastava Srbije

PORESKA UPRAVA RS: Koristiti elektronske usluge PU

31.12.2020.


Pravovremenim i efikasnim mjerama uspjeli smo ublažiti posljedice izazvane virusom korona, te smo održali približan nivo naplate od prošle godine, a na drugim poljima poput digitalizacije napravili smo zanačajne iskorake, istakao je Goran Maričić direktor Poreske uprave Republike Srpske.

- Kriza izazavana pandemijom virusa korona uticala je gotovo na sve segemnte društva, pa tako i na poreski sistem koji je jedan od stubova ekonomije svake zemlje. U ovoj godini smo u punoj funkciju stavili elektornske usluge, sve poreske prijave mogu se podnijeti elektronski, kao i zahtjevi za sve vrste uvjerenja - naglasio je Maričić.

On je istakao da se ne mora dolaziti u Poresku upravu, jer na taj način se štedi i vrijeme i novac, a što je najvažnije čuva zdravlje u vrijeme pandemije.

- Pozivamo sve građane da budu odgovorni, da poštuju mjere Republičkog štaba za vanrednu situaciju, da koriste elektornske usluge Poreske uprave i tako daju svoj doprinos u borbi protiv pandemije i na taj način zaštitite svoje, ali i zdravlje drugih - dodao je Maričić.


IZVOR: Vebsajt RTRS, 28.12.2020.

Naslov: Redakcija