Zastava Srbije
Vesti slike

OBUKA STUDENATA ZA KORIŠTENJE PRAVNOM BAZOM PARAGRAF LEX NA PRAVNOM FAKUTETU UNIVERZITETA U SARAJEVU: Prijave su otvorene do 10. novembra 2023. godine

Obavještavamo sve zainteresovane studente da će se na Univerzitetu u Sarajevu – Pravnom fakultetu, u periodu od 13. do 17. novembra 2023. godine održati obuka za korištenje pravne baze Paragraf Lex.

Više
Vesti slike

REFORMA PRAVOSUĐA: Pravosudni sistem prate brojni nedostaci

Brojni nedostaci prate pravosudni sistem u Bosni i Hercegovini, zbog čega ga građani s opravdanjem kritikuju, a kako vrijeme odmiče povjerenje je sve manje.

Više
Vesti slike

VLADA FBIH: Donijeta Odluka kojom se pokreće postupak izrade Strategije za mlade Federacije BiH do 2027. godine

Vlada Federacije BiH je na sjednici u Sarajevu na prijedloge Federalnog ministarstva kulture i sporta donijela Odluku kojom se pokreće postupak izrade Strategije za mlade Federacije BiH do 2027. godine.

Više
Vesti slike

PRIORITET IZRADA I DONOŠENJE NOVOG ZAKONA O ORGANIZACIJI PIO U FBIH

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić sastao se sa predstavnicima dva krovna udruženja penzionera u FBiH Redžom Mehićem i Ivom Kožulom i njihovim saradnicima.

Više
Vesti slike

NEPOZNATO KADA ĆE SRPSKA DOBITI SOCIJALNU KARTU

U januaru je formiran tim koji radi na izradi socijalne karte i naša želja je da to bude završeno do kraja juna, rekao je krajem februara ove godine Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Više