Zastava Srbije

NOTARI IZGUBILI MONOPOL NA OVJERAVANJE UGOVORA

Sudovi na području Unsko-sanskog kantona započeće od 10. februara ove godine ovjeravanje pravnih isprava o prenosu prava nad nekretninama, što je sve do sada bilo u isključivoj nadležnosti notarskih kancelarija.

Više

ODLUKA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ODLUKE O KURSNOJ LISTI CENTRALNE BANKE BIH: Utvrđen način za izračun kursa RUB naprema BAM

Ministarstvo finansija Republike Srpske obavještava poslovne subjekte i druga zainteresovana lica da je Centralna banka BiH, na inicijativu Ministarstva finansija Republike Srpske, revidirala akt kojim se utvrđuje kursna lista, te donijela Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o kursnoj listi Centralne banke Bosne i Hercegovine ("Sl. glasnik BiH", br. 3/2023), a radi prevazilaženja problema nedostupnosti relevantnih podataka kursa ruske rublje prema evru.

Više

NACRT PRAVILNIKA O POTICAJIMA: Farmeri u Republici Srpskoj traže veću premiju za mlijeko

Proizvođači mlijeka u Republici Srpskoj pobunili su se protiv Nacrta novog Pravilnika o poticajima u kojem je premija za mlijeko ostala ista, 25 feninga po litri. Traže od premijera da ona bude poput premija u Federaciji BiH ili će smanjiti proizvodnju mlijeka i pokrenuti proteste.

Više

BIH ĆE UKINUTI ZABRANU IZVOZA PELETA: Zabrana izvoza trupaca ostaće na snazi

Novoformirana vlast u Bosni i Hercegovini uskoro će odobriti izvoz peleta, dok će zabrana izvoza trupaca ostati na snazi.

Više