Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Usvojeni prijedlozi zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu i o dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH

Na 4. hitnoj sjednici Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojio je, po hitnom postupku, Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2023. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

Više

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 30. marta 2023. godine 1. hitna sjednica - Razmatranje prijedloga zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu i o dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Nikola Špirić sazvao je 1. hitnu sjednicu Doma naroda za četvrtak, 30. mart 2023. godine, sa početkom u 10 sati.

Više

ZAKON O OMBUDSMENU: Tokom 2022. godine Institucija je zaprimila ukupno 2.850 žalbi

Jedna od važnih institucija u Bosni i Hercegovini je Institucija ombudsmena koja je zadužena za reagovanje u slučaju povrede ljudskih prava. Međutim, u praksi njihove reakcije često ne dobijaju na značaju onoliko koliko bi trebalo.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNOG ZAKONIKA RS: EU upozorava da je usvajanje zakona “korak u pogrešnom smjeru”

Evropska unija je izrazila žaljenje povodom izglasavanja Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a kojima se ponovo uvode krivične sankcije za klevetu.

Više

NACRT ZAKONA O POSEBNOM REGISTRU I JAVNOSTI RADA NEPROFITNIH ORGANIZACIJA RS: Nacrt zakona izazvao burne reakcije međunarodnih partnera u BiH

Vlada Republike Srpske nedavno je utvrdila Nacrt zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, a koji je već izazvao burne reakcije međunarodnih partnera u BiH.

Više

FEDERALNA UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE: Inspektori izdali prekršajne naloge u iznosu od pola miliona KM

U okviru provođenja pojačanih inspekcijskih nadzora u oblasti sive ekonomije, inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove su u periodu od 13. do 24.3.2023. godine izvršili 755 pojačanih inspekcijskih nadzora i 3 kontrolna nadzora.

Više