Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

NARODNA SKUPŠTINA RS: Nije potvrđena izjava srpskog člana Predsjedništva BiH kada je riječ o deset odluka Predsjedništva BiH

Narodna skupština Republike Srpske, na 23. posebnoj sjedncii, nije potvrdila dvotrećinskom većinom izjavu srpskog člana Predsjedništva da je veoma štetno po vitalne interese Republike Srpske deset odluka i zaključaka usvojenih bez konsenzusa na 22. redovnoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 18.10.2021. godine.

Više

VLADA RS: Donijet veći broj podzakonskih akata

Vlada Republike Srpske donijela je, na 143. sjednici, u Banjaluci, Uredbu o sadržaju i načinu izrade plana zaštite i spasavanja od elementarne nepogode i druge nesreće.

Više

ZAKON O RAČUNANJU VREMENA: U nedjelju, 31. oktobra/listopada 2021. godine, pomjeranje kazaljki jedan sat unazad

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike podsjeća da je Zakonom o računanju vremena ("Sl. novine FBiH", br. 24/1997 i 50/2003) propisano da ljetno računanje vremena završava posljednje nedjelje u oktobru/listopadu, tako što se kazaljke na satovima pomjeraju za 60 minuta unazad.

Više

U PRIPREMI PRIJEDLOG OKVIRNOG ZAKONA O KLIMATSKIM PROMJENAMA

“Na 23. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH usvojena je poslanička inicijativa poslanika SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saše Magazinovića, kojom se zadužuje Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da u roku od šest mjeseci u parlamentarnu proceduru dostavi Prijedlog Okvirnog zakona o klimatskim promjenama.

Više

TEHNIČKI IZVODLJIVO DA SRPSKA SAMOSTALNO PRIKUPLJA INDIREKTNE POREZE

Tehnički je potpuno izvodljivo da Republika Srpska formira sopstvenu upravu za prikupljanje indirektnih poreza i samostalno raspoređuje te prihode, ali to umnogome zavisi od političkih okolnosti, poručuju ekonomisti.

Više