Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O DJEČJOJ ZAŠTITI: Propisano je uvođenje materinskog dodatka za nezaposlene porodilje, te refundiranje poslodavcima naknada u iznosu od 100 odsto bruto plate za vrijeme porodiljskog odsustva. Uvodi se i novo pravo - naknada roditelju-njegovatelju ili njegovatelju

Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti propisano je uvođenje materinskog dodatka za nezaposlene porodilje, te refundiranje poslodavcima naknada u iznosu od 100 odsto bruto plate za vrijeme porodiljskog odsustva.

Više

RADNA VERZIJA NACRTA ZAKONA O OSTVARIVANJU PRAVA NA BESPLATNU PRAVNU POMOĆ U RS: Rok za sugestije 8 dana

Ministarstvo pravde u Vladi Republike Srpske obavještava zainteresovanu javnost da je urađena radna verzija Nacrta zakona o ostvarivanju prava na besplatnu pravnu pomoć u Republici Srpskoj.

Više

UREDBA O VISINI PUTARINE: Za elektronsku naplatu putarine predviđene su periodične, mjesečne ili godišnje pretplatne karte koje će vrijediti za određenu relaciju i popusti u rasponu od 15% do 25% koji će vrijediti na cijeloj mreži auto-puteva

Vlada Republike Srpske donijela je Uredbu o visini putarine, kojom se utvrđuje visina putarine na svih 106 kilometara autoputa koji je u upotrebi i to kroz zatvoreni sistem naplate putarine.

Više