Zastava Srbije
Vesti slike

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 30. avgusta 2023. godine 8. sjednica – Razmatranje projedloga zakona

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Nikola Špirić sazvao je 8. sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za srijedu, 30. august 2023. godine sa početkom u 11 sati.

Više
Vesti slike

KRIVIČNI ZAKONIK RS: Kriminalizacija klevete je za EU korak unazad

Evropska Unija izražava žaljenje zbog stupanja na snagu izmjena Krivičnog zakona Republike Srpske kojim se ponovo uvode krivične kazne za klevetu. Ovim zakonodavnim promjenama se nameću nepotrebna i nesrazmjerna ograničenja nezavisnim medijima i civilnom društvu rekao je portparol Evropske unije Petar Stano.

Više
Vesti slike

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM VIJEĆU BIH: Zakon neće izvući na čistac imovinu sudija i tužilaca

Sve ukazuje na to da ni izmjene i dopune Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS) BiH, koje su nedavno usvojene u Predstavničkom domu parlamenta BiH, neće učiniti mnogo transparentnijom imovinu nosilaca pravosudnih funkcija u BiH.

Više
Vesti slike

NEOPHODAN ZAKON O TRANSPARENTNOSTI MEDIJSKOG VLASNIŠTVA U BIH

Zakon o transparentnosti medijskog vlasništva u BiH još nije donesen uprkos preporukama Evropske unije (EU) i naporima civilnog društva. Transparentnost medijskog vlasništva u BiH tek je djelimično regulisana kroz proces registracije poslovnih subjekata i organizacija koje su u vlasništvu medija, te kroz registar korisnika dozvola za audio-vizuelno emitovanje Regulatorne agencije za komunikacije u BiH (RAK).

Više