Zastava Srbije
Vesti slike

PRIMJENA ZAKONA O DRŽAVNOJ SLUŽBI U INSTITUCIJAMA BOSNE I HERCEGOVINE SA POSEBNIM OSVRTOM NA VAŽNOST NAJNOVIJIH IZMJENA I DOPUNA ZAKONA: Paragraf Lex organizuje savjetovanje, na Ilidži, 22. maja 2024. godine

Kompanija Paragraf Lex organizovaće, 22. maja 2024. godine, savjetovanje na temu “Primjena Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine sa posebnim osvrtom na važnost najnovijih izmjena i dopuna zakona”.

Više
Vesti slike

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O SAMOSTALNIM PREDUZETNICIMA RS: Raspored okruglih stolova

Ministarstvo privrede i preduzetništva je u 2024.godini planiralo usvajanje Zakona o samostalnim preduzetnicima. Ovim zakonom uređuju se poslovna obilježja i registracija poslovanja samostalnih preduzetnika, osposobljavanje za sticanje majstorskog zvanja, organizovanje samostalnih preduzetnika i vođenje registra samostalnih preduzetnika.

Više
Vesti slike

ODLUKA O VISINI NAKNADE ZA PRISTUP PODACIMA IZ EVIDENCIJA AGENCIJE ZA IDENTIFIKACIONA DOKUMENTA, EVIDENCIJU I RAZMJENU PODATAKA VIH: Poskupile naknade za pristup podacima iz evidencija IDDEEA BiH

Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine je u cilju tačnog i transparentnog informisanja javnosti pojasnila informaciju o poskupljenju naknada za pristup podacima iz evidencija koje vodi i tehnički održava IDDEEA BiH.

Više
Vesti slike

PREDSTAVLJENA NADOGRADNJA PORTALA ZA ELEKTRONSKE JAVNE NABAVKE U BIH

U sklopu svojih nastojanja da unaprijedi transparentnost i odgovornost u postupcima javnih nabavki, Agencija za javne nabavke Bosne i Hercegovine nedavno je predstavila značajnu nadogradnju portala za elektronske javne nabavke u Bosni i Hercegovini https://ejn.gov.ba. Ova inicijativa predstavlja dio širih napora da se poboljša pristup informacijama i da se omogući efikasnije praćenje utroška javnih sredstava.

Više
Vesti slike

MMF: BiH da uvede porez na dividendu

Međunarodni monetarni fond (MMF) je prije nekoliko dana objavio da bi Bosna i Hercegovina trebalo da ponovo uvede poreze na dividendu.

Više