Zastava Srbije

IZMJENE ZAKONA O OSNOVAMA SIGURNOSTI SAOBRAĆAJA: Veće kazne za pojedine prekršaje

Ministarstvo komunikacija i transporta BiH pripremilo je nove izmjene Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, kojima je predviđeno povećanje novčanih kazni za najteže saobraćajne prekršaje.

Više

NACRT ZAKONA O DOPUNAMA ZAKONA O PARNIČNOM POSTUPKU: Zakon o zaštiti svjedoka pod prijetnjom i ugroženih svjedoka uređuje mjere koje osiguravaju zaštitu svjedoka pod prijetnjom ali te zaštite nema u daljim postupcima

Trenutno važeći zakoni o parničnom postupku u BiH nemaju garancije zaštite identiteta svjedoka pod prijetnjom i ugroženih svjedoka, što ovoj kategoriji žrtava, u praksi onemogućava djelotvorno ostvarivanje njihovih zahtjeva za naknadu štete.

Više

MINISTARSTVO CIVILNIH POSLOVA BIH ĆE BITI ZADUŽENO ZA ZAKLJUČIVANJE OKVIRNIH UGOVORA U SKLOPU SPORAZUMA O ZAJEDNIČKOJ NABAVCI ZDRAVSTVENIH PROTIVMJERA: Sporazum omogućava Bosni i Hercegovini učešće u EU javnim nabavkama lijekova i medicinskih sredstava za sprečavanje širenja pandemije Covid-19 virusa

Savjet ministara BiH je odlučio kako će Ministarstvo civilnih poslova BiH biti nadležna institucija za zaključivanje okvirnih ugovora u sklopu Sporazuma o zajedničkoj nabavci zdravstvenih protivmjera, kojim se omogućava Bosni i Hercegovini učešće u EU javnim nabavkama lijekova i medicinskih sredstava za sprečavanje širenja pandemije Covida 19.

Više

UKUPAN OBIM SPOLJNOTRGOVINSKE RAZMJENE REPUBLIKE SRPSKE SA INOSTRANSTVOM IZNOSI OKO 4,42 MILIJARDE KM: Najviše sa Srbijom i Italijom

Republika Srpska je za sedam mjeseci ove godine ostvarila ukupan obim spoljnorgovinske razmjene sa inostranstvom od oko 4,42 milijarde KM, dok je pokrivenost uvoza izvozom bila 74,8 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Više

SKUPŠTINA KANTONA SARAJEVO USVOJILA 15 ZAKLJUČAKA ZA POBOLJŠANJE ZDRAVSTVENOG SISTEMA

Skupština Kantona Sarajevo danas je usvojila 15 zaključaka čijom bi se implementacijom poboljšao zdravstveni sistem u Kantonu Sarajevo, ali i spriječilo širenje zaraze koronavirusom.

Više

NASTAVA NA MEDICINSKOM FAKULTETU U FOČI OD SADA I NA ENGLESKOM JEZIKU

Na Medicinskom fakultetu Foča Univerziteta u Istočnom Sarajevu od akademske 2020/2021. godine počinje izvođenje nastave na engleskom jeziku, saopšteno je iz ove visokoškolske ustanove.

Više