Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Usvojen Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o Vijeću ministara BiH

Na 20. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je, u prvom čitanju, Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, čiji su predlagači poslanice Mirjana Marinković Lepić i Aida Baručija.

Više

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojen set zakona kojima se povećavaju plate u zdravstvu, obrazovanju, kulturi, pravosuđu i policiji

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je, na 19. posebnoj sjednici, šest zakona kojima se povećavaju plate u zdravstvu, obrazovanju, kulturi, pravosuđu i policiji.

Više

PREDNACRT ZAKONA O AKCIZAMA U BIH: Predviđeno uvođenje akcize na proizvodnju električne energije

Zbog pogrešne akcizne politike prema cigaretama ispašta privreda, ali i cijelo društvo. Nove opasnosti prijete od predloženih zakona koji su izvan standarda EU. Najavljuju se nove akcize na osnovne ljudske potrebe, poput struje, ali i stroga zabrana pušenja. Problem prodaje ilegalnih proizvoda još nije sistemski riješen. Sve to bi moglo dovesti do gubitka radnih mjesta i novih ekonomskih poremećaja.

Više

POSLOVNIK NARODNE SKUPŠTINE RS: Poslovnikom definisana obaveza poslanika i u kom ih slučaju štiti imunitet

Poslovnikom Narodne skupštine Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 66/2020) definisana je obaveza poslanika i u kom slučaju ih štiti imunitet, rekao je Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, te dodao da je članovima 111 i 112 sve jasno precizirano.

Više

PRIJEDLOG PRAVILNIKA O SUFINANSIRANJU MEĐUNARODNE RAZMJENE STUDENATA I AKADEMSKOG OSOBLJA: Rok za sugestije 8 dana

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske pripremilo je Prijedlog pravilnika o sufinansiranju međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblja.

Više

PREDNACRT ZAKONA O AKCIZAMA U BIH: Akcize na električnu energiju, plin i ugalj

Uvođenje akciza na električnu energiju, plin i ugalj, kako se predviđa izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, samo će biti dodatno opterećenje za kućni budžet građana, ali i privredu.

Više