Zastava Srbije

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Amandmani i izmjene Izbornog zakona u skladu sa Ustavom BiH

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je 23. marta 2023. godine održao 134. i 135. plenarnu sjednicu.

Više

ZAVRŠEN PROCES UVOĐENJA NOVIH MODELA RADA U SUDOVE: Uspostavljen je način rada koji, kroz adekvatno delegiranje administrativnih zadataka sa sudija na nesudsko osoblje, kreira uslove u kojim sudije imaju više vremena za rad na primarnim poslovima, a što će u konačnici rezultirati bržim i kvalitetnijim rješavanjem predmeta

Završen je proces uvođenja novog modela rada u osamnaest sudova u BiH koji uz korištenje moderne informacione tehnologije, predstavlja efikasan alata za ostvarivanje veće efikasnosti uz racionalnije korištenje postojećih ljudskih resursa.

Više

VISOKI SUDSKI I TUŽILAČKI SAVJET BIH: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine (VSTS BiH) je tokom drugog dana sjednice, koja se održava 22. i 23. marta 2023. godine u Sarajevu, donio odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Više

VLADA RS: Utvrđen Nacrt zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija. Usvojena Informacija o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH

Vlada Republike Srpska je u nastavku 13. sjednice, koji je zbog skupštinskog zasijedanja, počeo u 15.00 časova, usvojila Informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog antidejtonskog djelovanja.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNOG ZAKONIKA RS: Javna rasprava o Nacrtu zakona trajaće 60 dana

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su, u okviru nastavka, Druge redovne sjednice, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske, a koji je upućen u javnu raspravu u trajanju od 60 dana.

Više