Zastava Srbije

RAZGOVOR S POVODOM: Predstavljanje pravne baze Paragraf Lex na Radio Čapljina

BH sustav politički i zakonski poprilično je kompliciran zbog više razina vlasti, pa tako imamo mnogo zakona na županijskoj, entitetskoj i državnoj razini. Za nas laike malo je ovako...

Više

VLADA RS: Donijeta Odluka o privremenoj odgodi plaćanja poreskih obaveza

Vlada Republike Srpske održala je, u Banjaluci, 64. sjednicu, na kojoj je donijela Odluku o privremenoj odgodi plaćanja poreskih obaveze, kao mjeru za ublažavanje posljedica i poteškoća koje privredni subjekti imaju u poslovanju usljed ograničenja uvedenih radi sprečavanja virusa korona u Republici Srpskoj.

Više

VLADA FBIH: Donijete tri odluke koje se odnose na staru deviznu štednju. Zakupnine poslovnih prostora umanjene za 50 posto

Vlada Federacije BiH je u Sarajevu održala 216. redovnu sjednicu, kojoj su prisustvovali premijer FBiH i njegovo dvoje zamjenika, dok su ostali članovi Federalne vlade u radu sjednice sudjelovali putem video linka.

Više

UPUTSTVA ZA RAD PRAVOSUDNIH INSTITUCIJA U RS ZA VRIJEME VANREDNE SITUACIJE

Na ovoj stranici možete preuzeti konkretna uputstva za rad pravosudnih institucija na osnovu preporuka Ministarstva pravde u Vladi Republike Srpske a koje se odnose na rad za vrijeme vanredne situacije.

Više

PREPORUKE ZA RAD NOTARSKE SLUŽBE ZA VRIJEME VANREDNE SITUACIJE

Ministarstvo pravde u Vladi Republike Srpske izradilo je preporuke za rad notarske službe za vrijeme vanredne situacije koja je u Republici Srpskoj proglašena 16. marta 2020. godine, te su u skladu sa naredbama kriznih štabova i ukupnom situacijom u vezi sa virusom korona (KOVID – 19).

Više

ZAKLJUČAK O NEOBRAČUNAVANJU ZATEZNIH KAMATA

Republički štab za vanredne situacije preporučuje Mješovitom holdingu "Elektroprivreda Republike Srpske", Matično preduzeće a.d. Trebinje i svim davaocima komunalnih usluga i telekomunikacionih usluga u Republici Srpskoj, uključujući i IPTV, da prilikom ispostavljanja računa za izvršene usluge za mart, april i maj 2020. godine ne obračunavaju zatezne kamate.

Više

OBAVJEŠTENJE ZA PREVOZNIKE – POTVRDA ZA ITALIJU

Ministarstvo komunikacija i transporta BiH obavijestilo je Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske da su od strane nadležnog organa Republike Italije zaprimili obavještenje o obrascu izjave koji su dužni posjedovati vozači koji obavljaju prevoz putnika i roba za prevoznike koji su registrovani van teritorije Republike Italije.

Više

ZAKLJUČCI REPUBLIČKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o preduzimanju mjera za evakuaciju djece i mlađih lica koja se nalaze na sportskom usavršavanju u Italiji.

Više

KRŠENJE NAREDBE O IZOLACIJI U FBIH JE KRIVIČNO DJELO

Komandantica Federalnog štaba civilne zaštite Jelka Milićević ukazala je da će uputiti preporuke u vezi s izmjenama sankcija za one koji krše mjere samoizolacije.

Više

U PRIMJENI ZABRANA ULASKA STRANCIMA U BIH

Na graničnim prijelazima u BiH počela je primjena odluke Vijeća ministara BiH o zabrani ulaska strancima u BiH, kako bi se umanjile posljedice pandemije koronavirusa, izjavio je šef kabineta direktora Granične policije BiH Radiša Samardžija.

Više