Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 3. februara 2022. godine 26. sjednica - Razmatranje prijedloga zakona

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić sazvao je 26. sjednicu Predstavničkog doma za četvrtak, 3. februar 2022. godine, sa početkom u 12 sati.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENI ZAKONA O PRIPADNOSTI JAVNIH PRIHODA U FBIH: Da bi izmjene Zakona stupile na snagu potrebno je da ih podrži i Dom naroda FBiH

Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH uzburkao je aktere na političkoj sceni, a najglasnija je vlast u Kantonu Sarajevo koja smatra da će ovim biti izvršen snažan ekonomski udar na ovaj kanton.

Više

PRAVILNIK O USLOVIMA ZA IZVOĐENjE LETAČKIH OPERACIJA DRONOVIMA: Pravilnik se primjenjuje na dronove čija masa prije polijetanja iznosi od 0,249 kg do 25 kg

Više od 200 dronova, za koje je izdata potvrda na osnovu zahtjeva koji podnose vlasnici, trenutno je u evidenciji Direkcije za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine (BHDCA).

Više

KORUPCIJA I PRANJE NOVCA U BIH: Banke ključna mjesta za pranje novca, jer je omogućeno da se gotovina može lako transferisati preko granica. Bankovne pozajmice i garancije na zajmove čest metod koji se koristi za prikrivanje traga novca

Organizovani kriminal i pranje novca su u BiH, Srbiji i Crnoj Gori koncentrisani u oblastima u kojima postoje slabe državne institucije, a godišnje se opere novca u vrijednosti između dva i pet odsto bruto domaćeg proizvoda, navedeno je u najnovijoj studiji Globalne inicijative sa sjedištem u Švajcarskoj.

Više

PROJEKTI KOJI SE REALIZUJU SA SVJETSKOM BANKOM

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske preko Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata obavještava zainteresovane institucije, organizacije i javnost da dostave komentare i sugestije u vezi sa nacrtima ESF dokumentima i to za:

Više