Zastava Srbije

VISOKO SUDBENO I TUŽITELJSKO VIJEĆE BIH: Imenovani nositelji pravosudnih funkcija

Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tijekom sjednice, koja je održana 20. listopada 2022. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Više

NASTAVAK AKTIVNOSTI NA USPOSTAVLJANJU SISTEMA EFIKASNIJEG PROCESUIRANJA KRIVIČNIH DJELA KORUPCIJE I ORGANIZOVANOG KRIMINALA

Jačanje procesne discipline, unapređenje u oblasti imenovanja i dodjele predmeta te kvaliteta optužnica i istražnih postupaka, ključni su koraci u uspostavljanju stabilnog sistema za efikasnije procesuiranje krivičnih djela korupcije i organizovanog kriminala, jedan je od zaključaka okruglog stola koje je Sekretarijat Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine organizovao 21. oktobra 2022. godine u Sarajevu, uz podršku Delegacije Europske unije u BiH, a kojem su prisustvovali predstavnici sudova i tužilaštava.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O DOPUNAMA ZAKONA O RASELJENIM LICIMA I POVRATNICIMA U FBIH I IZBJEGLICAMA IZ BIH: Prijedlog zakona upućen u parlamentarnu proceduru

Na prijedlog Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, utvrdila i po skraćenoj proceduri usvajanja uputila Parlamentu FBiH Prijedlog zakona o dopunama Zakona o raseljenim licima i povratnicima u FBiH i izbjeglicama iz BiH.

Više

ODRŽAN ŠESTI SASTANAK PODODBORA ZA INOVACIJE, INFORMACIONO DRUŠTVO I SOCIJALNU POLITIKU IZMEĐU EU I BIH

U skladu sa ranije usvojenim rasporedom sastanaka zajedničkih radnih tijela za praćenje ispunjavanja obaveza proisteklih iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između EU i BiH, održan je šesti po redu sastanak Pododbora za inovacije, informaciono društvo i socijalnu politiku između EU i BiH. Sastanak je održan putem video-konferencije.

Više