Zastava Srbije

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 26. aprila 2022. godine 10. hitna sjednica – Razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović sazvao je 10. hitnu sjednicu Doma naroda za utorak, 26. april 2022. godine, sa početkom u 11 sati.

Više

ZAKON O DRŽAVLJANSTVU BIH: Vlada FBiH prihvatila prijedlog za pokretanje ocjene ustavnosti pojedinih zakonskih odredaba

Vlada FBiH je prihvatila prijedlog Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova za pokretanje ocjene ustavnosti člana 14. Zakona o državljanstvu Bosne i Hercegovine ("Sl. glasnik BiH", br. 22/2016 - prečišćen tekst), odnosno odredbe člana 7. Zakona o izmjenama i dopunama ovog zakona.

Više

ZAKON O PENZIJSKOM I INVALIDSKOM OSIGURANjU: Penzije u Federaciji BiH povećavaju se za 11 posto

Na osnovu donesenih odluka o redovnom i vanrednom usklađivanju, penzije u Federaciji BiH bit će uvećane za 11 posto. Odlukom Upravnog odbora Zavoda PIO/MIO redovno usklađivanje penzija u ovoj godini iznosi 7,3 posto, a odlukom Vlade FBiH o vanrednom usklađivanju penzije se uvećavaju za 3,50 posto.

Više

NACRT PORODIČNOG ZAKONA: Uređenje vršenja roditeljskog prava i održavanje ličnih odnosa daje se u nadležnost sudu. Uvode se novi instituti-zajedničko vršenje roditeljskog prava i pravo na porodični dom

Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt Porodičnog zakona, kojim su unaprijeđeni postojeći i uvedeni novi modeli zaštite djeteta, posebno u pogledu prava na slobodu izražavanja mišljenja i zaštite interesa djeteta, kao i porodice.

Više

PRAVILNIK O NAČINU KONTROLE CIJENA, NAČINU OBLIKOVANJA CIJENA LIJEKOVA I NAČINU IZVJEŠTAVANJA O CIJENAMA LIJEKOVA U BIH: Federacija BiH će sniziti marže na lijekove

Federacija Bosne i Hercegovine mora intervenisati na tržištu lijekova u smislu maloprodajnih marži kako bi se tržište u Bosni i Hercegovini ujednačilo, a u konačnici dovelo do nižih cijena lijekova u BiH.

Više