Zastava Srbije
Vesti slike

ODRŽANO SAVJETOVANJE KOMPANIJE PARAGRAF NA TEMU PRAKTIČNA RJEŠENJA SPORNIH PITANJA IZ OBLASTI RADNIH ODNOSA I ZAŠTITE NA RADU SA POSEBNIM OSVRTOM NA POSTUPANJE INSPEKCIJE RADA I PREGLEDOM AKTUELNE SUDSKE PRAKSE

Kompanija Paragraf Lex organizovala je, 22. marta 2024. godine, u Banjaluci, savjetovanje na temu “Praktična rješenja spornih pitanja iz oblasti radnih odnosa i zaštite na radu sa posebnim osvrtom na postupanje inspekcije rada i pregledom aktuelne sudske prakse”.

Više
Vesti slike

USTAVNI SUD BIH: Uslovi za rad nemogući bez domaćih sudija

Odlazak u redovnu penziju dvoje domaćih sudija Ustavnog suda BiH 2022. godine, te odlazak u prijevremenu penziju sudije Zlatka Kneževića u januaru ove godine, napravilo je ogromne probleme u radu ove pravosudne institucije, jer na njihova mjesta nisu imenovane nove sudije, te je onemogućen i rad Velikog vijeća.

Više
Vesti slike

VISOKI SUDSKI I TUŽILAČKI SAVJET BiH: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine (VSTS BiH) je tokom sjednice, koja se održava 20. i 21. marta 2024. godine u Sarajevu, donio odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Više
Vesti slike

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 2. aprila 2024. godine 17. sjednica – Razmatranje prijedloga zakona

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Marinko Čavara sazvao je 17. sjednicu Predstavničkog doma za utorak, 2. april 2024. godine, sa početkom u 12 sati.

Više
Vesti slike

BIH DOBILA "ZELENO SVJETLO" ZA OTVARANJE PREGOVORA SA EU

Lideri država članica Evropske unije su u Briselu dali su "zeleno svjetlo" BiH za otvaranje pregovora o pristupanju Evropskoj uniji.

Više