Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FBIH: Usvojen Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je usvojio Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH.

Više

VLADA FBIH: Utvrđen Prijedlog odluke o privremenom financiranju Federacije BiH za razdoblje siječanj - ožujak 2022. godine

Vlada Federacije BiH je, na hitnoj telefonskoj sjednici, utvrdila Prijedlog odluke o privremenom financiranju Federacije BiH za razdoblje siječanj - ožujak 2022. godine.

Više

ZAKON O SLOBODI PRISTUPA INFORMACIJAMA: Ombudsmani pozivaju na unaprijeđenje Zakona

Sloboda pristupa informacijama trebalo bi da je osnovno demokratsko pravo, ali u stvarnosti javne institucije i preduzeća u BiH često izbjegavaju da građanima i medijima dostave podatke koje traže, što automatski baca sumnju na njihov rad.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SUKOBU INTERESA U ORGANIMA VLASTI FBIH: Rok za sugestije 16. februar 2022. godine

Nakon što su Predstavnički dom i Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine utvrdili tekst Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u organima vlasti Federacije Bosne i Hercegovine čiji su predlagači zastupnik Irfan Čengić i delegat Elmedin Konaković, određeni su vremenski rokovi za obavljanje javne rasprave o tekstu ovog Nacrta zakona i dostavljanju primjedbi, prijedloga i sugestija na Nacrt zakona.

Više

PORESKIM UPRAVAMA FBIH I RS NEDOSTAJU INSPEKTORI I IT STRUČNJACI

Poreske uprave Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske kubure sa nedostatkom radnika, od kojih im najviše fali inspektora, ali i stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija.

Više