Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Odbijen prijedlog za ocjenjivanje ustavnosti Zakona o igrama na sreću

23. maja 2018. godine, u Banjoj Luci je održana Dvije stotine i trideset i prva sjednica Ustavnog suda Republike Srpske na kojoj je odlučivano, u skladu sa Ustavom i zakonom utvrđenim nadležnostima ovoga Suda, o saglasnosti zakona, drugih propisa i opštih akata sa Ustavom, odnosno o saglasnosti propisa i opštih akata sa zakonima Republike Srpske.

Više

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FEDERACIJE BIH: Odobren Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o stečajnom postupku FBiH

Predstavnički dom Federalnog parlamenta odobrio je jednoglasno i po hitnoj proceduri Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o stečajnom postupku FBiH.

Više

IZMJENE IZBORNOG ZAKONODAVSTVA BIH: Preporuke Venecijanske komisije nisu obavezujuće, ali njihovo ignorisanje nije dobra praksa

Delegacija Venecijanske komisije dolazi u BiH, kako bi predstavnicima domaćih političkih stranaka pružila stručnu pomoć u procesu kontinuiranih rasprava o neophodnim izmjenama u izbornom zakonodavstvu, s fokusom na izbor delegata u federalnom Domu naroda. Najveći dio delegacije čine eksperti iz potkomisije za izborno zakonodavstvo Venecijanske komisije.

Više

MINISTARSTVO PRAVDE RS: Raspisan konkurs za 21 notara

Ministarstvo pravde Republike Srpske raspisalo je 23. maja 2018. godine konkurs za izbor 21 notara u sjedištima u kojima su notarske pozicije već godinama upražnjene.

Više