Zastava Srbije

VLADA FBIH: Utvrđeni amandmani na Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa

Vlada Federacije BiH je, na sjednici održanoj u Sarajevu, utvrdila svoje amandmane na Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Više

VLADA RS: Prihvaćen Prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o dopunama Zakona o visokom obrazovanju

Vlada Republike Srpske prihvatila je, na 68. redovnoj sjednici, održanoj u Banjaluci, Prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o dopunama Zakona o visokom obrazovanju.

Više

FEDERALNI ŠTAB CIVILNE ZAŠTITE: Donijete naredbe o raspodjeli testova, medicinskih sredstava i opreme

Na vanrednoj elektronskoj sjednici Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ) donijete su naredbe o raspodjeli testova na koronavirus, medicinskih sredstava i opreme, saopćeno je.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O RADU FBIH: Skupština KS vratila Nacrt zakona na daljnju doradu

Skupština Kantona Sarajevo na online sjednici nije usvojila mišljenje Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu Federacije BiH kojim se definiraju mjere u vezi s proglašenjem stanja nesreće.

Više

UPOZORENJE MMF-A U VEZI S MORATORIJEM NA KREDITE: Centralna banka mora biti nezavisna

Andrew Jewell, rezidentni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Bosni i Hercegovini izjavio je da bankarski sektor u Bosni i Hercegovini igra ključnu ulogu u pomaganju da ekonomija prebrodi a na kraju i da se oporavi od krize izazvane COVID-19. Agencija za bankarstvo Federacije BiH (FBA) i Agencija za bankarstvo Republike Srpske (BARS) su najavile ciljani moratorij na otplatu kredita za fizička i pravna lica koja su kao rezultat pandemije ostala bez svojih prihoda.

Više

ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE RS: Otpušteni radnici imaju pravo na naknadu

1.174 radnika u Republici Srpskoj je ostalo bez posla od početka uvođenja mjera zbog pandemije virusa korona. To su podaci Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske za period od 17. marta do 10. aprila. Oni koji su u to vrijeme završili na birou, imaju pravo na novčanu naknadu Zavoda. Koliko dugo će se dobijati, zavisi od dužine staža.

Više

REPORTERI BEZ GRANICA: BiH napredovala za pet mjesta na svjetskoj listi slobode medija

Nevladina organizacija "Reporteri bez granica" objavila je svoj godišnji izvještaj o slobodi medija u svijetu u kojem je Bosna i Hercegovina zauzela 58. mjesto.

Više