Zastava Srbije

SMANJEN OBIM RADA TUŽILAŠTVA BIH: U narednom periodu radiće se samo na hitnim i neodložnim predmetima, u skladu sa rasporedom ročišta i aktivnosti Suda BiH, a biće smanjena i frekvencija zaposlenih u radnim prostorima

Tužilaštvo BiH će zbog pogoršane epidemiološke situacije, posebno u Kantonu Sarajevo, u narednom periodu raditi samo na hitnim i neodložnim predmetima, u skladu sa rasporedom ročišta i aktivnosti Suda BiH, a biće smanjena i frekvencija zaposlenih u radnim prostorima.

Više

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 30. marta 2021. godine 18. sjednica - Razmatranje Prijedloga zakona o dopunama Zakona o parničnom postupku pred Sudom BiH

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto sazvala je 18. sjednicu Predstavničkog doma za utorak, 30. mart 2021. godine, sa početkom u 12 sati.

Više

ZAKON O JAKIM ALKOHOLNIM PIĆIMA: Djelatnost proizvodnje jakih alkoholnih pića, što obuhvata i proizvodnju rakije, mogu obavljati pravna lica i preduzetnici koji su upisani u Registar proizvođača jakih alkoholnih pića koji vodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS

Došao mi je čovjek na kućna vrata i rekao mi da hoće da kupi rakiju. Odmah sam uočio da nešto nije u redu. Otišli smo na terasu, iznio sam 0,7 litara dunjevače da proba, domaćinski. Lažno se predstavio, bio je to inspektor, što sam ja, zapravo, odmah i shvatio. Napisao mi je kaznu od 500 maraka.

Više

U PRIPREMI IZMJENE IZBORNOG ZAKONA BIH: U interresornoj grupi neće biti predstavnici Centralne izborne komisije

Na prijedlog Zajedničkog kolegijuma oba doma parlamenta BiH, poslanici Predstavničkog doma na predstojećoj sjednici glasaće o formiranju interresorne radne grupe za izmjenu Izbornog zakona BiH, u kojoj, kako stvari sada stoje, neće biti predstavnici Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Više

PORESKA UPRAVA RS: Omogućena dostava poreskih računa za porez na nepokretnosti na adresu elektronske pošte obveznika

Poreska uprava Republike Srpske poziva poreske obveznike - vlasnike nepokretnosti da iskoriste mogućnost dostavljanja poreskih računa za porez na nepokretnosti na adresu elektronske pošte i tako jednostavnije i brže izvršavaju svoje obaveze.

Više