Zastava Srbije

SMANJEN OBIM RADA TUŽILAŠTVA BIH: U narednom periodu radiće se samo na hitnim i neodložnim predmetima, u skladu sa rasporedom ročišta i aktivnosti Suda BiH, a biće smanjena i frekvencija zaposlenih u radnim prostorima

24.03.2021.


Tužilaštvo BiH će zbog pogoršane epidemiološke situacije, posebno u Kantonu Sarajevo, u narednom periodu raditi samo na hitnim i neodložnim predmetima, u skladu sa rasporedom ročišta i aktivnosti Suda BiH, a biće smanjena i frekvencija zaposlenih u radnim prostorima.

Ovo je zaključeno na sastanku Koordinacionog tima Tužilaštva BiH za postupanje u vezi sa problemom prevencije i suzbijanja širenja virusa korona, kojim je predsjedavala glavni tužilac BiH Gordana Tadić.

Na sastanku je razgovarano i o dostavljenom dopisu Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH za usklađivanje rada pravosudnih institucija sa sjedištem u Kantonu Sarajevo.

Istaknuto je da su do sada preduzete mjere i aktivnosti da bi se obezbijedio rad i održala funkcionalnost institucije, te održala epidemiološka zaštita zaposlenih, kao i lica koje dolaze u dodir sa Tužilaštvom BiH, saopšteno je iz te pravosudne institucije.

Ukazana je i potreba usklađivanja rada sudova i tužilaštava koja imaju sjedište u Kantonu Sarajevo.

Iz Tužilaštva su naveli da će Koordinacioni tim pratiti dalji razvoj situacije u vezi sa pandemijom virusa korona.


IZVOR: Vebsajt Nezavisne, 18.03.2021.

Naslov: Redakcija