Zastava Srbije

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Postojeće mjere, u cilju sprečavanja širenja virusa korona, primjenjuju do 05.03.2021. godine

Republički štab za vanredne situacije održao je, 68. sjednicu, kojom je predsjedavao komandant Štaba Radovan Višković.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA IZBORNOG ZAKONA BIH: Predviđeno ukidanje duplih funkcija izabranih zvaničnika

Delegati Doma naroda BiH tvrde da će Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH koji se odnosi na ukidanje duplih funkcija izabranih zvaničnika u BiH podržati "ukoliko je on sistemski naravi, a ne populistički".

Više

U PRIPREMI PRAVILNIK O USLOVIMA NABAVKE I NAČINU KORIŠTENJA SLUŽBENIH SPECIJALIZIVANIH VOZILA MINISTARSTVA VANJSKIH POSLOVA BIH I DIPLOMATSKO-KONZULARNIH PREDSTAVNIŠTAVA BIH

Pravilnik o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih specijalizivanih vozila Ministarstva vanjskih poslova BiH i diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH je u proceduri usvajanja i omogućit će tim institucijama nabavku skupocjenih vozila.

Više

UDRUŽENJE POSLODAVACA, TURIZMA I UGOSTITELJSTVA RS: Razmotriti produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata

Predstavnici Udruženja poslodavaca, turizma i ugostiteljstva Republike Srpske "HORECA" pozvali su Vladu Srpske, Institut za javno zdravstvo i Republički štab za vanredne situacije da razmotre mogućnost produženja radnog vremena ugostiteljskih objekata do najmanje 23.00 časa.

Više

ČETVRTINA GRAĐANA U REGIONU OPRAVDAVA RAD NA CRNO I KUPOVINU BEZ DOBIJANJA RAČUNA

Centar za politike i upravljanje (CPU) predstavio je opsežnu studiju "Rasvjetljavanje ekonomije u sjeni: Istraživanje neformalne ekonomije u četiri države Jugoistočne Evrope", koja se bavi ključnim aspektima sive ekonomije u četiri susjedne zemlje.

Više