Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 31. januara 2023. godine 3. sjednica – Razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić sazvao je 3. sjednicu Predstavničkog doma za utorak, 31. januar 2023. godine, sa početkom u 12 sati.

Više

PRIJEDLOG BUDŽETA FBIH ZA 2023. GODINU: Odbor za ekonomsku i finansijsku politiku Predstavničkog doma Parlamenta FBiH prihvatio Prijedlog Budžeta

Dana 19.01.2023. godine Odbor za ekonomsku i finansijsku politiku Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH je održao press konferenciju za medije, a na kojoj je prezentiran Izvještaj sa sjednice Odbora za ekonomsku i finansijsku politiku o Prijedlogu Budžeta Federacije BiH za 2023. godinu po hitnom postupku i Prijedlogu o izvršavanju Budžeta Federacije BiH za 2023. godinu.

Više

POREZNA UPRAVA FBIH: Javni poziv za podnošenje poreznih prijava za 2022. godinu

Porezna uprava Federacije BiH poziva porezne obveznike: pravna lica, poduzetnike i građane da u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi Federacije BiH i drugim poreznim zakonima i podzakonskim aktima podnesu sljedeće porezne prijave:

Više

PROVJERA AUTENTIČNOSTI NOVČANICE

U Bosni i Hercegovini su se pojavile nove falsifikovane novčanice od 20 KM, no iz Centralne banke ističu da oni nisu zabilježili povećanje krivotvorina u ovim apoenima. U svakom slučaju, daju nekoliko savjeta kako razlikovati lažni od pravog novca.

Više