Zastava Srbije

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tokom drugog dana sjednice, koja se održavala 18. i 19. novembra 2020. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Više

SET ZAKONA O UKIDANJU I SMANJENJU NEPORESKIH DAVANJA UPUĆEN U PARLAMENTARNU PROCEDURU

Vlada Republike Srpske je donijela niz mjera i subvencija s ciljem smanjenja i saniranja štete i gubitaka koji su nastali u poslovanju mnogih privrednih subjekata, kako pravnih lica tako i preduzetnika, usljed djelovanja pandemije virusa korona (COVID 19) u Republici Srpskoj od sredine marta 2020. godine.

Više

JAVNI POZIV POTENCIJALNIM KORISNICIMA BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA PODRŠKU INVESTICIJAMA U RURALNOM TURIZMU: Krajnji rok za podnošenje prijava je 21. decembar 2020. godine

Projekat Evropske unije EU4AGRI objavio je javni poziv vrijedan 2,55 miliona KM za podršku investicijama u ruralni turizam u Bosni i Hercegovini s ciljem razvoja ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta, te očuvanja prirodne i kulturne baštine, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane COVID-19 pandemijom.

Više

DOMAĆA PROIZVODNJA SREDSTAVA ZA DEZINFEKCIJU I LIČNU HIGIJENU DUPLIRANA

Vrijednost uvoza sredstava za dezinfekciju i ličnu higijenu, kao i preparata za pranje i čišćenje u Bosnu i Hercegovinu u prvih deset mjeseci ove godine manja je za 16 miliona KM, nego u istom periodu lani, podaci su Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO).

Više

BRČKO DISTRIKT: Na snazi nove epidemiološke mjere. Narednih 15 dana policijski čas od 22.00 do pet ujutro

Na području Brčko distrikta stupile su na snagu nove naredbe Kriznog štaba i policijski čas koji će trajati narednih 15 dana.

Više