Zastava Srbije

BRČKO DISTRIKT: Na snazi nove epidemiološke mjere. Narednih 15 dana policijski čas od 22.00 do pet ujutro

23.11.2020.


Na području Brčko distrikta stupile su na snagu nove naredbe Kriznog štaba i policijski čas koji će trajati narednih 15 dana.

Policijski čas počinje u 22.00 časa i trajaće do pet ujutro, a nove mjere obuhvataju obustavu rada škola, kladionica, ugostiteljskih objekata, javnog prevoza, teretana i fitnes-centara, a uvodi se poseban režim rada u Javnoj zdrvastvenoj ustanovi "Zdravstveni centar Brčko".

Zabranjuju su svi oblici javnog okupljanja, uključujući i veća okupljanja u privatnim objektima. Rad u javnim ustanovama će biti organizovan tako da se izbjegne prisustvo većeg broja osoba na radom mjestu. Ograničava se prisustvo na sahrana i dženazama do 30 osoba – rekao je šef Odjeljenja za zdravstvo u Vladi distrikta Akif Pezerović.

On je dodao da je vjerskim predstavnicima preoporučeno da vjerske obrede održavaju kao što je to bilo u martu i aprilu.

Očekuje se da se uz pridržavanje svih mjera i naredbi Kriznog štaba epidemiološka situacija u distriktu poboljša u narednih 20 do 30 dana.

Policija distrikta je obavijestila sve privredne subjekte da mejlom dostave spiskove radnika koji su angažovani za rad u noćnoj smjeni, odnosno koji se moraju kretati tokom policijskog časa.

 – Napominjemo da spisak tih radnika mora potpisati ovlašteno lice, odnosno direktor, i mora biti poslat sa službenog mejla na mejl adresu policije okc@policijabdbih.gov.va – naveli su iz policija.

Iz Policije su napomenuli da će se saobraćaj na relaciji Bijeljina-Brčko Banjaluka za vrijeme polocijskog časa odvijati obilaznicom.


IZVOR: Vebsajt Glas Srpske, 22.11.2020.

Naslov: Redakcija