Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

UGOVOR O DOŽIVOTNOM IZDRŽAVANJU: Iako zakonski nasljednici često pokreću tužbe zbog ovih ugovora, na sudu ih je skoro nemoguće oboriti

Svake godine sve više osoba u BiH zemlji stječe imovinu sklapajući ugovore o doživotnom izdržavanju. Od oglasa u kojima se traže osobe za njegu usamljenih staraca i starica, mnogi dođu do kuće ili stana. Iako zakonski nasljednici često pokreću tužbe zbog ovih ugovora, na sudu ih je skoro nemoguće oboriti.

Više

ZAKON O ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI: Inicijativa da djecu školskog uzrasta ponovo liječe pedijatri

Pedijatri u Republici Srpskoj će, po svemu sudeći, ponovo lečiti decu školskog uzrasta, što je u proteklih sedam godina u nadležnosti doktora porodične medicine. Inicijativa dolazi od Udruženja pedijatara Republike Srpske, a podršku su dobili od predsednika RS i Vlade Srpske.

Više

KRIVIČNI ZAKONIK RS: Registar pedofila od februara 2018. godine

Registar pedofila trebalo bi da stupi na snagu do kraja februara, potvrđeno je u Ministarstvu pravde Republike Srpske.

Više

PREDNACRT ZAKONA O AMNESTIJI RS: Osuđenici koji ne dobiju rješenje o amnestiji, a ispune uslove, moći da se žale predsjedniku suda u kojem su osuđeni

Zakon o amnestiji RS još se nije našao pred skupštinskim poslanicima. Prije pola godine je najavljeno da će na hitno usvajanje, a predlagač tvrdi da je potrebno još pregovora.

Više

IZJEDNAČAVANJE RODITELJA KOJI NE PLAĆAJU ALIMENTACIJU SA POREZNIM DUŽNICIMA

U Republici Srpskoj u ovoj godini bit će formiran alimentacioni fond iz kojeg će država izdvajati novac za alimentaciju roditeljima čiji bivši supružnici istu ne plaćaju, iako su na to obavezni sudskim odlukama.

Više