Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O JAVNO-PRIVATNOM PARTNERSTVU FBIH: Predviđeno pružanje javnih usluga ili zadovoljenje javnog interesa putem projekata JPP-a

Vlada Federacije BiH je utvrdila Nacrt zakona o javno-privatnom partnerstvu (JPP) FBiH, kao dugoročnom partnerski odnos između javnog i privatnog partnera koji podrazumijeva pružanje javnih usluga ili zadovoljenje javnog interesa (javne potrebe) putem projekata JPP-a.

Više

UREDBA O MJERAMA FINANSIJSKE POMOĆI OBRTIMA I OSTALIM SAMOSTALNIM DJELATNOSTIMA: Sredstva finansijske pomoći će se dodjeljivati u svrhu refundacije već isplaćenog dijela bruto plata za uposlenike obrta i ostalih samostalnih djelatnosti, kao i dijela doprinosa koji se obračunavaju na propisanu osnovicu za vlasnike obrta i ostalih samostalnih djelatnosti za period od 1.8.2020. do 31.7.2021. godine

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je Uredbu o mjerama finansijske pomoći obrtima i ostalim samostalnim djelatnostima u Federaciji Bosne i Hercegovine s ciljem ublažavanja negativnih posljedica pandemije COVID-19, saopćeno je iz Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Više

BIH NE UČESTVUJE U PROCESIMA ZA RJEŠAVANJE PROBLEMA ILEGALNE TRGOVINE DUHANOM

Održan je Sastanak strana globalnog sporazuma za borbu protiv međunarodne ilegalne trgovine duhanom i duhanskim proizvodima poznat pod nazivom MOP 2 (Meeting of the Parties 2).

Više