Zastava Srbije

REVIZORI U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE UTVRDILI DA NIJE USPOSTAVLJENA ADEKVATNA POLITIKA UPRAVLJANJA NEKRETNINAMA OD STRANE INSTITUCIJA FBIH

Zajedničke institucije FBiH nisu domaćinski raspolagale imovinom, navode federalni revizori u izvještaju o radu Službe za zajedničke poslove FBiH.

Više

PRIJEDLOG PRAVILNIKA O PREKOMJERNOJ UPORABI JAVNIH CESTA (FBIH) – Tekst propisa

Ovim se Pravilnikom propisuju mjerila za utvrđivanje prekomjerne uporabe lokalnih, regionalnih i magistralnih cesta (u daljem tekstu: javnih cesta), postupak za dobivanje rješenja o odobrenju za prekomjernu uporabu javne ceste, postupak za rekonstrukciju i prilagodbu javne ceste, mjerila za izračun naknade, način obračuna i naplate naknade za prekomjernu uporabu javne ceste, te nadzora nad provedbom ovoga Pravilnika.

Više

OBJAVLJEN IZVJEŠTAJ O UPRAVLJANJU JAVNIM NABAVKAMA U REPUBLICI SRPSKOJ OD 2014. DO 2016. GODINE: Revizori utvrdili da ministarstva većinom poštuju samo minimum transparentnosti planova javnih nabavki

Vrijednost ugovora o javnim nabavkama zaključenih tokom protekle tri godine u RS premašuje 821 milion maraka, a sistem nabavki je daleko ispod poželjnog i potrebnog nivoa, jer su mjere za poboljšanje stanja pale u vodu ili su zaboravljene.

Više

UPRAVA ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE FORMIRAĆE “BIJELU KNJIGU” KOMPANIJA KOJE UREDNO IZMIRUJU SVOJE PORESKE OBAVEZE: Za njih će biti uveden “horizontalni monitoring”, poseban vid kontrole baziran na uzajamnom povjerenju

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u narednom periodu će formirati bijelu listu, na kojoj će se nalaziti one kompanije i preduzeća koji su u najvećoj mogućoj mjeri ispunjavali sve svoje obaveze, te poštivali sve zakonske propise iz oblasti indirektnih poreza.

Više

ODRŽANA PRVA JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O FONDU SOLIDARNOSTI

U Trebinju je održana prva od sedam javnih rasprava o ovom zakonu, a do kraja nedjelje biće održane i u Istočnom Sarajevu, Zvorniku, Bijeljini, Doboju, Prijedoru i Banjaluci.

Više

GRAD BANJA LUKA OBJAVIO POZIV POLJOPRIVREDNICIMA DA SE PRIJAVE ZA SUBVENCIJE ZA POBOLJŠANJE KVALITETA ZEMLJIŠTA

Za subvencije poljoprivrednicima za poboljšanje kvaliteta zemljišta obezbijeđeno je 318.000 KM. Sredstva su prikupljena na osnovu naknade za pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe i biće iskorištena za sufinansiranje projekata čijom realizacijom se stvaraju uslovi za osposobljavanje neplodnog zemljišta za poljoprivrednu proizvodnju.

Više

POČELA AKCIJA VANREDNE KONTROLE TEHNIČKE ISPRAVNOSTI AUTOBUSA U REPUBLICI SRPSKOJ: Tehnički pregled za prevoznike je besplatan i moguće ga je obaviti do 04. septembra 2017.

Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Privredna komora Republike Srpske, Asocijacija stanica za tehnički pregled, Stručna institucija za tehnički pregled vozila i Auto-moto savez Republike Srpske provodiće do 04.09.2017. godine preventivnu aktivnost besplatne kontrole tehničke ispravnosti i opremljenosti autobusa.

Više

SLJEDEĆE GODINE TREBALO BI DA BUDE IZGRAĐEN GRANIČNI PRELAZ BRATUNAC-LJUBOVIJA

Bosna i Hercegovina je pripremila ukupno 11 miliona KM za izgradnju modernog graničnog prelaza Bratunac-Ljubovija. Projektna dokumentacija je spremna, međutim sporno je zemljište na kojem bi se trebao graditi granični prelaz.

Više

BROJ KORISNICA SIGURNIH KUĆA U BIH U PORASTU

U zadnjih nekoliko mjeseci povećan je broj korisnica sigurnih kuća, navode iz više skloništa za zaštitu žena od nasilja širom BiH. "Nedavni, sve češći zločini nad ženama u Srbiji ponukali su žene da zatraže spas. Napominjem, i kod nas se dešavaju slučajevi ubistava u porodici. Zato je neophodan oprezniji rad nadležnih i preciznija procjena rizika i ponavljanja nasilja", navodi kao jedan od razloga Radmila Žigić, direktor Fondacije "Lara" iz Bijeljine.

Više

INDUSTRIJSKA PROIZVODNJA U REPUBLICI SRPSKOJ U PRVOM POLUGODIŠTU OVE GODINE VEĆA JE ZA 4,1%, PROSJEČNA NETO PLATA MANJA ZA 2,4%

Industrijska proizvodnja u Republici Srpskoj u prvom polugodištu ove godine veća je za 4,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a identičan procenat rasta ostvaren je i kada je zaposlenost u pitanju.

Više

SVE VIŠE PREDUZEĆA I PREDUZETNIČKIH RADNJI U REPUBLICI SRPSKOJ SE ZATVARA DOK SE SVE MANJE NOVIH OTVARA: Poslovanje zbog visokih nameta sve ćešće nastavljaju u sivoj zoni

Broj novoprijavljenih preduzeća i radnji opada, dok broj onih koje se svakodnevno zatvaraju raste u kontinuitetu, trendovi su u posljednjih pola godine u Republici Srpskoj.

Više

Radno vrijeme:


Ponedjeljak - petak

7:30 - 15:30


Kontaktirajte nas:


BANJA LUKA

+387 51 962 988
+387 51 962 989
+387 51 962 155


BIJELJINA

+387 64 4600-912
+387 64 4600-915


SARAJEVO

+387 33 873 770
+387 33 873 771
+387 33 873 772