Zastava Srbije

POČELA AKCIJA VANREDNE KONTROLE TEHNIČKE ISPRAVNOSTI AUTOBUSA U REPUBLICI SRPSKOJ: Tehnički pregled za prevoznike je besplatan i moguće ga je obaviti do 04. septembra 2017.

22.08.2017.


Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Privredna komora Republike Srpske, Asocijacija stanica za tehnički pregled, Stručna institucija za tehnički pregled vozila i Auto-moto savez Republike Srpske provodiće do 04.09.2017. godine preventivnu aktivnost besplatne kontrole tehničke ispravnosti i opremljenosti autobusa.

Ova aktivnost se tradicionalno provodi pred početak školske godine, s ciljem povećanja bjezbjednosti đaka u saobraćaju.

U akciji besplatne kontrole tehničke ispravnosti i opremljenosti autobusa učestvovaće 57 stanica za tehnički pregled koje su registrovane za tehnički pregled autobusa, širom Republike Srpske.

Troškove vanrednog tehničkog pregleda autobusa snose stanice za tehnički pregled, odnosno za prevoznike je on besplatan.

Ministarstvo saobraćaja i veza će tokom perioda realizacije aktivnosti intenzivnije nadzirati rad stanica za tehnički pregled, naročito tokom tehničkih pregleda autobusa.

Pozivaju se svi prevoznici u Republici Srpskoj koji se bave prevozom putnika da se odazovu akciji i izvrše besplatnu kontrolu svojih autobusa, u okviru koje je prošle godine pregledano 349 autobusa.

Sve informacije o akciji dostupne su na sljedećem linku.


IZVOR: Vebsajt Privredne komore Republike Srpske, 21.08.2017.

Naslov: Redakcija