Zastava Srbije
Vesti slike

VIJEĆE MINISTARA BIH: Unaprijeđen proces srednjoročnog planiranja u institucijama BiH

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, donijelo je Odluku o postupku srednjoročnog planiranja, praćenja i izvještavanja u institucijama Bosne i Hercegovine, čime se osigurava planska osnova za kvalitetno upravljanje razvojem.

Više
Vesti slike

ZAKON O PREKRŠAJIMA: Zastara pokretanja prekršajnog postupka tri godine

U Bosni i Hercegovini vozačima posljednjih godina kazne za saobraćajne prekršaje često stižu nakon dužeg vremenskog perioda. Nerijetko je to i poslije godinu dana.

Više
Vesti slike

ZAKON O RADU RS: Pravo na skraćeno radno vrijeme

Ako ste se nekad zapitali da li i pod kojim uslovima radnik može ostvariti pravo na skraćeno radno vrijeme u Srpskoj, a u međuvremenu niste saznali ove informacije, u ovom tekstu dobićete odgovor.

Više
Vesti slike

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O BORAVIŠNOJ TAKSI RS: Od 1. januara 2025. godine pružaoci ugostiteljskih usluga u objektima seoskog turizma postaju obveznici plaćanja boravišne takse po svakom ostvarenom noćenju

Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o boravišnoj taksi, kojim se povećava zakonski raspon visine boravišne takse, a odluku o visini boravišne takse i dalje donosi jedinica lokalne samouprave uz prethodno pribavljeno mišljenje Privredne komore Republike Srpske. Cilj predloženih izmjena visine boravišne takse jeste da se osigura ekvivalentnost između pruženih usluga i plaćene boravišne takse.

Više