Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 22. februara 2023. godine 1. sjednica Zajedničkog kolegija oba doma

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) dr. Nikola Špirić sazvali su za srijedu, 22. februar 2023. godine 1. sjednicu Zajedničkog kolegija oba doma PSBiH.

Više

ZAKON O ELEKTRIČNOJ ENERGIJI RS: Nastavljene konsultacije vezane za povećanje cijena troškova električne energije i drugih zavisnih troškova pri isporuci električne energije za privredu

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je u Banjaluci sa predstavnicima privrednih asocijacija, Elektroprivrede Republike Srpske, Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske, distributivnih preduzeća u sastavu MH ERS i predstavnicima nekoliko proizvodnih preduzeća u Republici Srpskoj.

Više

ODRŽANA SJEDNICA UO KOMPENZACIONOG FONDA RS

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske upoznao se sa Informacijom o finansiranju aktivnosti Agrarnog fonda Grada Bijeljina u izgradnji seoske infrastrukture kroz drugi krug ruralnog razvoja Semberije, te je zaključio da su ispunjeni uslovi za dodjelu sredstava za izgradnju i unapređenje seoske infrastrukture, a radi unapređenja životnih uslovi stanovništva u ruralnim područjima Semberije. Odobrava se isplata sredstava u ukupnom iznosu od 2.000.000,00 KM za izgradnju i unapređenje seoske infrastrukture, a u svrhu unapređenja životnih uslova stanovništva u ruralnim područjima. Isplata će se vršiti na osnovu rješenja na ime korisnika Agrarnog fonda Grada Bijeljina, a za realizaciju ovog Zaključka zadužuju se Kompenzacioni fond Republike Srpske, Ministarstvo finansija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Više

POREZNA UPRAVA FBIH: Potpisan Memorandum o donaciji opreme za prevenciju i otkrivanje privrednog, finansijskog i organizovanog kriminala

Direktor Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović je s predstavnicima Uprave za prihode i carine Velike Britanije potpisao Memorandum o razumijevanu i saradnji, a u okviru projekta jačanja kapaciteta ove federalne uprave u prevenciji i otkrivanju privrednog, finansijskog i organizovanog kriminala. Ovaj projekt je podržala Vlada Velike Britanije, putem Ambasade ove zemlje u BiH.

Više