Zastava Srbije

ODRŽANA SJEDNICA UO KOMPENZACIONOG FONDA RS

22.02.2023.


Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske upoznao se sa Informacijom o finansiranju aktivnosti Agrarnog fonda Grada Bijeljina u izgradnji seoske infrastrukture kroz drugi krug ruralnog razvoja Semberije, te je zaključio da su ispunjeni uslovi za dodjelu sredstava za izgradnju i unapređenje seoske infrastrukture, a radi unapređenja životnih uslovi stanovništva u ruralnim područjima Semberije. Odobrava se isplata sredstava u ukupnom iznosu od 2.000.000,00 KM za izgradnju i unapređenje seoske infrastrukture, a u svrhu unapređenja životnih uslova stanovništva u ruralnim područjima. Isplata će se vršiti na osnovu rješenja na ime korisnika Agrarnog fonda Grada Bijeljina, a za realizaciju ovog Zaključka zadužuju se Kompenzacioni fond Republike Srpske, Ministarstvo finansija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Na telefonskoj sjednici, UO Kompenzacionog fonda Republike Srpske usvojio je Informaciju o stanju u JU “Zavod za zapošljavanje Republike Srpske” i zahtjevom za dodjelu finansijske pomoći, te je zaključio da su ispunjeni uslovi za dodjelu sredstava za isplatu novčane naknade za nezaposlena lica za prvo polugodište tekuće godine.

Odobrava se isplata sredstava u ukupnom iznosu od 2.000.000,00 KM za isplatu novčane naknade za nezaposlena lica.

Za realizaciju ovog zaključka zadužuje se Kompenzacioni fond Republike Srpske, Ministarstvo finansija i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 17.02.2023.

Naslov: Redakcija