Zastava Srbije

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Tokom 2020. godine sudovi u BiH riješili 80 posto starih predmeta

Prema najnovijim podacima godišnje analize i praćenja procesa rješavanja najstarijih predmeta, sudovi u Bosni i Hercegovini su u 2020. godini riješili 140.452 stara predmeta.

Više

VLADA FBIH: Preporučeno smanjenje marži na hljeb, brašno i mlijeko

Vlada Federacije BiH je usvojila informaciju o mjerama neposredne kontrole cijena iz nadležnosti kantona u Federaciji BiH.

Više

VLADA RS: Donijet veći broj podzakonskih akata

Vlada Republike Srpske donijela je, na 105. sjednici, u Banjaluci, Odluku o usvajanju Akcionog plana zapošljavanja u Republici Srpskoj za 2021. godinu.

Više

ZAKON O OSIGURANJU DEPOZITA U BANKAMA BOSNE I HERCEGOVINE: Rok za podizanje osiguranih depozita do 50.000 KM u Banci Srpske u stečaju do 11. maja 2021. godine

Obavještavaju se deponenti Banke Srpske a.d. Banjaluka - u stečaju da je Agencija za osiguranje depozita Bosne i Hercegovine, nakon što je Agencija za bankarstvo Republike Srpske oduzela dozvolu za rad Banci 11.5.2016. godine, izvršila isplatu osiguranih depozita za najveći dio deponenata čiji su depoziti bili osigurani.

Više

PRAVILNIK O USLOVIMA ZA UZGOJ INDUSTRIJSKE KONOPLJE: Konoplju u RS mogu uzgajati svi osim lica koja su osuđivana zbog zloupotrebe droge

Uzgoj industrijske konoplje dozvoljen je i na parcelama u Srpskoj, ali pod strogo kontrolisanim uslovima, te se pažljivo prati svaki korak proizvodnje, a ona nije dozvoljena licima koja su osuđivana zbog zloupotrebe droge.

Više