Zastava Srbije

OKONČAN PROGRAM SPECIJALISTIČKE OBUKE ZA SUDIJE ZA PREDMETE KORUPCIJE I ORGANIZOVANOG KRIMINALA

Zahvaljujući podršci Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Bosni i Hercegovini (BiH), ukupno 25 sudija iz BiH okončali su pohađanje Programa specijalističke obuke za sudije. U fokusu obuke su bili predmeti korupcije i organiziranog kriminala, uključujući predmete visokog nivoa. Direktorica Misije USAID-a u BiH Courtney Chubb danas je u Sarajevu na svečanoj ceremoniji dodijelila certikate sudijama koji su pohađali ovu obuku.

Više

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Konstituirajuća sjednica zakazana za 1. decembar 2022. godine

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović sazvao je Konstituirajuću sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za četvrtak, 1. decembar 2022. godine sa početkom u 12 sati.

Više

U IZRADI PROPISI KOJI TRETIRAJU GOVOR MRŽNJE U JAVNOM PROSTORU: Mladi spremni na aktivno učešće

Pomoćnica ministra za omladinu, Branka Malešević, rekla je da Republika Srpska i njene institucije treba da štite na isti način i mentalno i fizičko zdravlje građana, i da je inicijativa omladinskih organizacija za aktivno učešće mladih u izmjenama zakonskih propisa koji regulišu ovu oblast, dokaz odgovornosti mladih koji su svjesni problema i spremni da učestvuju u njegovom rješavanju.

Više

RAZMATRA SE SKLAPANJE VIŠEGODIŠNJIH UGOVORA SA DRVOPRERAĐIVAČIMA U RS

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je da u ovom ministarstvu prvi put razmatraju da u narednoj godini zbog sve većih potreba sklapaju petogodišnje ugovore o isporuci drvnih sortimenata sa drvoprerađivačima.

Više