Zastava Srbije

VLADA RS: Direktori svih organizacionih dijelova JPŠ "Šume Republike Srpske", koji su na kraju 2020. godine iskazali negativni finansijski rezultat poslovanja, moraju snositi odgovornost i biti razriješeni dužnosti direktora

Vlada Republike Srpske održala je, u Banjaluci, 21. posebnu sjednicu. Vlada Republike Srpske u funkciji skupštine Javnog preduzeća šumarstva "Šume Republike Srpske" upoznala se sa Informacijom u vezi sa radom i poslovanjem JPŠ "Šume Republike Srpske" i planom prevazilaženja problema u poslovanju.

Više

ZAKON O KRIVIČNOM POSTUPKU BIH: Ustavni sud BiH odlučio je da se uzorci krvi, DNK i bilo koji tjelesni pregled ne mogu obaviti bez saglasnosti onoga nad kim se ta radnja sprovodi, ali samo u slučaju ako ta osoba nije u statusu osumnjičenog ili optuženog

Ustavni sud Bosne i Hercegovine ocijenio je neustavnim dio člana 109. Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine koji govori da se tjelesni pregled, uzimanje uzoraka krvi ili druge ljekarske radnje mogu obaviti bez pristanka osobe koja se pregleda.

Više

ZAKON O ELEKTRIČNOJ ENERGIJI: Zakon kreira uslove za slobodno i konkurentno tržište

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da novi Zakon o električnoj energiji ("Sl. glasnik RS", br. 68/2020) ne kreira tržište i cijene, nego uslove za slobodno i konkurentno tržište.

Više

KAPITAL CENTRALNE BANKE BIH ZA TRI MJESECA PAO 84 MILIONA KM

Neto strana aktiva ili tzv. slobodne rezerve Centralne banke Bosne i Hercegovine (CB BiH) za tri mjeseca ove godine smanjene su za 84 miliona KM, a ukoliko se obistine predviđanja svjetskih, ali i domaćih stručnjaka o rastu inflacije, Bosna i Hercegovina do kraja godine mogla bi ostati bez većine tih "slobodnih rezervi" koje zaključno s martom ove godine iznose 811 miliona KM.

Više