Zastava Srbije

VLADA RS: Direktori svih organizacionih dijelova JPŠ "Šume Republike Srpske", koji su na kraju 2020. godine iskazali negativni finansijski rezultat poslovanja, moraju snositi odgovornost i biti razriješeni dužnosti direktora

21.04.2021.


Vlada Republike Srpske održala je, u Banjaluci, 21. posebnu sjednicu.

Vlada Republike Srpske u funkciji skupštine Javnog preduzeća šumarstva "Šume Republike Srpske" upoznala se sa Informacijom u vezi sa radom i poslovanjem JPŠ "Šume Republike Srpske" i planom prevazilaženja problema u poslovanju.

Vlada Republike Srpske u funkciji skupštine ovog javnog preduzeća je stava da direktori svih organizacionih dijelova JPŠ "Šume Republike Srpske", koji su na kraju 2020. godine iskazali negativni finansijski rezultat poslovanja, moraju snositi odgovornost i biti razrješeni dužnosti direktora.

Vlada Republike Srpske traži od direktora JPŠ "Šume Republike Srpske" da odmah razriješi direktore svih organizacionih dijelova preduzeća koji su na kraju 2020. godine iskazali negativni finansijski rezultat poslovanja, te da osnovni kriterij za imenovanja vršioca dužnosti u tim organizacionim djelovima bude stručnost i ostvareni profesionalni rezultati u oblasti šumarstva.

Vlada Republike Srpske zadužila je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da u narednom periodu analizira rad Nadzornog odbora i Uprave JPŠ "Šume Republike Srpske", te u skladu sa rezultatima analize predloži mjere i aktivnosti u pogledu rada ovih organa.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 19.04.2021.

Naslov: Redakcija