Zastava Srbije

DOM NARODA PARLAMENTA FBIH: Usvojen Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH

Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji Bosne i Hercegovine usvojen je na 17. redovnom zasjedanju Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Više

PRIJEDOZI IZMJENA I DOPUNA ZAKONA IZ OBLASTI ZAŠTITE PRAVA BRANITELJSKIH POPULACIJA: Osnovica za obračun naknada je povećana za pet posto. Povećane su i naknade suprugama bez djece s prihodima, zatim jednom roditelju oženjenog poginulog borca bez prihoda, te za oba roditelja poginulog borca bez prihoda

S ciljem poboljšanja položaja i materijalnog statusa pripadnika braniteljskih populacija, Vlada Federacije BiH je utvrdila i u parlamentarnu proceduru po skraćenom postupku uputila prijedloge izmjena i dopuna tri zakona iz ove oblasti.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O GRADU LAKTAŠI: Opština Laktaši ispunjava uslove za sticanje statusa grada jer više od tri godine ima status razvijene jedinice lokalne samouprave i stopu zaposlenosti iznad republičkog prosjeka

Vlada Republike Srpske utvrdila je Prijedlog zakona o Gradu Laktaši, po hitnom postupku, kojim se uređuje područje, nadležnosti, organi i finansiranje Grada Laktaši.

Više

JAVNE KONSULTACIJE O NACRTU ZAKONA O GEOLOŠKIM ISTRAŽIVANJIMA: Rok za sugestije 25. februar 2022. godine

U skladu sa tačkom 4 Smjernica za postupanje republičkih organa uprave o učešću javnosti i konsultacijama u izradi zakona (“Sl. glasnik RS”, br. 123/2008 i 73/2012), Ministarstvo energetike i rudarstva, u cilju obavljanja javnih konsultacija, poziva zainteresovana lica da dostave komentare i sugestije na Nacrt zakona o geološkim istraživanjima.

Više