Zastava Srbije

REFORMA PRAVOSUĐA: Procesi u BiH u prosjeku traju 418 dana i među najdužima su u Evropi

Sudski procesi u BiH su među najdužima u Evropi i u prosjeku traju 418 dana, ne računajući postupke za komunalne usluge, podaci su Evropske komisije.

Više

NARODNA SKUPŠTINA RS: 9. februara 2021. godine 14. redovna sjednica - Razmatranje prijedloga i nacrta zakona

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je da 14. redovna sjednica parlamenta započne u utorak, 9. februara 2021. godine, u 10 časova.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNOG ZAKONIKA REPUBLIKE SRPSKE: Kazna doživotnog zatvora propisuje se za krivična djela teško ubistvo, obljuba s djetetom mlađim od petnaest godina ako je usljed djela nastupila smrt djeteta

Na idućoj sjednici Narodne skupštine 9. februara naći će se i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske, u kome se posebno ističu neke od novih ili pooštrenih sankcija.

Više

BIH JOŠ NIJE RATIFICIRALA PROTOKOL O UKLANJANJU NEZAKONITE TRGOVINE DUHANSKIM PROIZVODIMA

Bosna i Hercegovina ostala je jedina država iz regije koja nije ratificirala Protokol o uklanjanju nezakonite trgovine duhanskim proizvodima, saopćili su iz udruženja PROI.

Više

EVROPSKA ENERGETSKA ZAJEDNICA UVELA SANKCIJE BIH: Sankcije uvedene zbog kršenja Direktive o sumporu u gorivima i nepoštivanja energetskih paketa o energiji i gasu

Zbog kršenja Direktive o sumporu u gorivima i nepoštivanja energetskih paketa o energiji i gasu, Evropska energetska zajednica uvela je sankcije Bosni i Hercegovini, potvrdio je Janez Kopač, direktor Sekretarijata Energetske zajednice.

Više

RS: Početak nastave u drugom polugodištu, 21. januar 2021. godine

Nastava u drugom polugodištu školske 2020/2021. godine u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj počinje u četvrtak, 21. januara 2021. godine, u skladu sa školskim kalendarom za školsku 2020/2021. godinu.

Više